Vorig jaar konden kinderen zich uitleven op de escape-pleinen.
Vorig jaar konden kinderen zich uitleven op de escape-pleinen. Foto: Johan Maas

Jeugddorpsfeesten in Aarle-Rixtel met ruim 200 kinderen

Aarle-Rixtel - Na jaren van Jeugddorpsfeesten met een vast programma en redelijk vaste ploegen is de organisatie een nieuwe weg ingeslagen. Net als bij de Dorpsfeesten voor volwassenen is gekeken naar hoe men de opzet kan verbeteren en vernieuwen. 

Afgelopen jaar is deze nieuwe opzet al uitgeprobeerd met de escapepleinen, waarbij al flink wat nieuwe kinderen konden worden verwelkomd. Dit jaar gaat men van start met de Jeugddorpsfeesten in nieuwe stijl: geen voorbereiding meer en net als de volwassenen weer terug in de tent op het Heuvelplein. Dit nieuwe concept is goed ontvangen door de jeugd, want de dorpsfeesten worden afgetrapt met maar liefst 19 ploegen en ruim 200 kinderen! Extra leuk is dat er veel aanmeldingen zijn van jonge kinderen (groep 1 en 2). Men hoopt dat zij de komende jaren ook enthousiast aan de dorpsfeesten blijven deelnemen en zorgen voor continuïteit.

Programma 2022
Het programma voor de Jeugddorpsfeesten 2022 ziet er als volgt uit: op vrijdagmiddag 27 mei wordt er gestart met een Crazy88, waarbij de groepen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk van de 88 opdrachten uit te voeren. Wie de hoogste score behaalt is de winnaar. Na deze challenge is er samen met de PartyCrashers een mooi feestje in de tent, voordat het programma voor de volwassenen van start gaat. Op zaterdag 28 mei zijn alle ploegen fris en energiek weer terug voor de zeskamp. Er wordt begonnen met een warming up door Fit in Ale.