Aum van Berlo in actie
Aum van Berlo in actie Foto:

TTV Een en Twintig sluit seizoen actief af

TTV Een en Twintig sluit seizoen actief af

Beek en Donk - De voorjaarscompetitie is voor nagenoeg alle teams van TTV Een en Twintig minder verlopen dan de seizoenen ervoor. Afgelopen seizoenen zijn veel spelers en teams gestegen in hun persoonlijke ranking en zijn veel teams kampioen geworden. Dat de prestaties dit seizoen daarom wat tegenvielen was deels te verwachten.

Het eerste team is gedegradeerd uit de tweede klasse ondanks de inbreng van Jordi Kivits en Rowena de Haas. Jeroen Engelhart wist als enige van dit team zijn ranking in de plus te werken, maar dit was niet genoeg om klassebehoud te realiseren. Volgend seizoen zal Peter van den Eijnde weer zijn opwachting in het eerste team maken, waarschijnlijk samen met Kivits en De Haas. De rest van het team zich weer moeten zien op te werken vanuit de derde klasse, waarschijnlijk aangevuld met een extra versterking.

Ook het tweede team degradeerde rechtstreeks. Grote verrassing uit dit team was Aum van Berlo die in de derde klasse meer dan de helft van haar partijen winnend afsloot. Hierdoor heeft zij ook de grootste sprong gemaakt met haar persoonlijke ranking met maar liefst 85 punten. Ook Guido Graat en runner up Bert Coolen kenden een goed seizoen, echter voor dit team was de derde klasse uiteindelijk nog een stapje te hoog.

De degradatie van de het derde team uit de vierde klasse mag verrassend genoemd worden. Geen enkele speler wist zijn persoonlijke ranking te verbeteren en uiteindelijk leidde dit tot een laatste plaats in hun poule.

Team vier hield dapper stand in de vijfde klasse, met name door de dit seizoen superieur spelende Rolf Hendricksen, hoewel we de nuttige winstpartijen van Eva Verrijt, Roel Beekmans, Tarek Abou Sadaa en Rob Udink niet uit mogen vlakken.Helaas liep dit team net de mogelijkheid om te promoveren mis.

TTV Een en Twintig 6 is, met nog een inhaalwedstrijd te spelen, een keurige plaats in de middenmoot behaald.

Nu de meeste eindstanden bekend zijn, maakt TTV Een en Twintig zich op voor nog enkele activiteiten: de zomeravondcompetitie in mei-juni en de clubkampioenschappen op 21 mei. Meer informatie over TTV Een en Twintig is te vinden op www.ttveenentwintig.nl.