Afbeelding

Verrassende Kunstlezing Henri Matisse van Seniorenvereniging Beek en Donk

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - De laatste kunstlezing door Ger Jacobs van het seizoen 2021/2022 was op donderdag 21 april in het Ontmoetingscentrum. Het was een zeer verrassende lezing over de kunstenaar Henri Matisse. Dachten velen dat Matisse uitsluitend een kunstschilder was, na de lezing dacht men hier heel anders over. 

Matisse was een veelzijdig kunstenaar die eigenlijk alles vervaardigde wat het leven mooier kan maken. Dit kwam onder andere doordat hij een langdurig ziekbed heeft gehad en daar later niet meer aan wilde denken. Naast schilderijen, waarbij hij zich vaak liet inspireren door onder andere Vincent van Gogh en Picasso zocht hij zijn heil in decoratieve kunst. Hij was een ware kunstenaar in de knipselkunst; knipsels die hij op een doek plakte en zo weer een nieuw kunstwerk creĆ«erde. Veel van de textielpatronen die door de Vlisco gedrukt werden en nog worden lijken heel erg verwant aan de knipsels van Matisse. Zowel de schilderijen als ook de knipsel kunstwerken hebben hun weg gevonden naar vele musea. 

Het was weer een inspirerende kunstlezing over een kunstenaar die verraste. Als alles volgens plan verloopt, organiseert de seniorenvereniging eind 2022 weer een nieuwe serie lezingen waarbij iedereen ook weer van harte welkom is. Ze houden u op de hoogte.