Prins Rik van de Westerlo en koning Willem Bekx.
Prins Rik van de Westerlo en koning Willem Bekx.

Koningsschieten Krijgsman Soranus weer gestart

Sport Sport

Lieshout - Zaterdag was het na twee geannuleerde jaren eindelijk weer zo ver, de leden van handboogvereniging Krijgsman Soranus konden in deze normaal jaarlijkse wedstrijd hun beste pijlen weer uit de tas trekken om voor de titel te strijden. Na een goed verzorgde koffietafel en de huldiging van de 25-jarige jubilaris en vaste barman Jan DaniĆ«ls, konden de leden starten aan 32 pijlen om te proberen de meeste punten te schieten. 

Dat niet iedereen weer op het oude niveau zat was niet ver in de wedstrijd al goed te horen achter de schietlijn, er was namelijk ruimte genoeg voor een goed gesprek en veel plezier, wat overigens geen uitzondering is op de normale gezellige onderlinge sfeer. Waar er bij de titelplaatsen weinig ruimte was voor discussie was er wel een ware strijd onder in de lijst met maar liefst driemaal dezelfde score, deze plekken werden verdeeld door de aantallen rozen (tienen) te tellen.

Koning 2022 is geworden, Willem Bekx met 289 punten. De titel Prins gaat naar Rik van de Westerlo met 284 punten. Net buiten de prijzen: Ad Endevoets 276, Paul van de Broek 275, Alex van de Ven 266, Kevin van de Linden 264, Martien van Deurzen 252 met 6 rozen, Yvonne van de Westerlo 252 met 4 rozen, Arjan van de Heuvel 252 met 2 rozen, Theo van de Laar met 174 en Nelly v/d Laar 148.