Laarbekenaren krijgen voorrang bij het toewijzen van woningen

Laarbekenaren krijgen voorrang bij het toewijzen van woningen, met name voor ouderen en starters. Daarmee is onze eerste wens door het nieuwe College al overgenomen. Verder zijn er nog een aantal wensen van Ouderen Appèl - Hart voor Laarbeek overgenomen.

Activerend huisbezoek: vrijwilligers activeren om naar de mensen toe te gaan. Riool en afvalstoffenheffing, anders doorberekenen zodat de vervuiler betaalt. De oude systematiek betekent veelal dat ouderen benadeeld worden. Bovendien komt er een Integrale Verkeersstudie zodat Kapelstraat, Dorpsstraat, problematiek Sonseweg en sluipverkeer Lieshout worden aangepakt.

De onderhandelingen met onze partij voor een nieuw College zijn voor ons uitstekend verlopen. Het feit dat het nieuwe College de partijen zonder wethouders de kans te geven om inbreng te hebben, die ook nog is gehonoreerd, vinden wij heel goed. Om die redenen heeft Ouderen - Hart voor Laarbeek voor het nieuwe College gestemd, dus alle drie de wethouders ons vertrouwen gegeven.

Het doet ons goed dat het nieuwe college van PNL, de Werkgroep en ABL met een frisse start zijn begonnen en wij bespeuren een begin van een nieuwe bestuurscultuur in Laarbeek. Uiteraard blijven wij bij onze lijfspreuk: Ouderen Appèl - Hart voor Laarbeek wil mensen helpen, in het bijzonder ouderen.

Fractie Ouderen Appèl - Hart voor Laarbeek,
Frans van Zeeland & Louis Peeters