Nachtje logeren

Onze dochter wilde met Siem naar Plopsaland in de Panne. Aangezien dit een behoorlijk eind rijden is, wilde ze twee dagen met hem gaan. Met daarbij de vraag of Lola bij ons mocht logeren. Natuurlijk mag dat, leuk, wij genieten daarvan. Want binnenkort gaat ze de hele week naar school en is het oppassen grotendeels voorbij.

‘Lola, jij mag het zeggen. Wat zullen we gaan doen?’ Het antwoord weten we eigenlijk van te voren al. Ook als het dertig graden buiten is, Lola wil altijd naar haar favoriete tuincentrum Sonnemans. Daar kunnen ze lekker spelen, maar vooral van het ontbijt kan ze optimaal genieten: ‘oma, ik wil krassantje, komkommer, ham en ei.’

Terwijl ze daar aan het spelen is, ga ik het gevraagde ontbijt halen. Als ik weer aan de tafel geïnstalleerd ben, ga ik haar roepen om te komen eten. ‘Oma, ik kan toch niet toveren, dat zegt mama ook altijd’ zegt ze glimlachend met een groene snotneus. Ze bleef ook maar snotteren en herhaaldelijk zei ze ook dat ze niet fit was. Maar ze was fit genoeg om toch weer te gaan spelen.

Nu was het vakantie en redelijk druk in het speelgedeelte. Daarin zijn twee trampolines waarop meerdere kinderen wel eens tegelijk willen en kunnen springen. Nadat ze weer even gespeeld had komt ze bij me aan tafel en zegt: ‘oma ik heb tegen al die kinderen daarbinnen gezegd dat ik niet fit ben en met rust gelaten wil worden’. Blijkbaar had Lola geen zin om de trampoline met andere kinderen te delen en had ze dit op haar manier opgelost.

's Avonds belde een dolgelukkige Siem op. Hij was de koning te rijk in het mooie park en mocht er nog een dag heen met zijn moeder. In de vakantie wilde hij ook nog een keer bij opa en oma komen slapen, maar we moesten dan wel met hem cake bakken en naar datzelfde tuincentrum gaan. Volgende week komen ze weer gezellig slapen en we weten nu al waar het ochtendprogramma uit bestaat.