Voorbespreken raadsvergadering ABL

Voorbespreken raadsvergadering ABL

Laarbeek - In de afgelopen periode zijn in de commissie ruimtelijk domein verschillende ruimtelijke onderwerpen inhoudelijk behandeld. Zo zijn bestemmingsplannen aan de Oranjelaan te Beek en donk (uitbreiding uitvaartscentrum) en de Heindertweg in Aarle-Rixtel (patiowoningen) besproken. Ook is het proces rondom woningbouw en archeologie&monumenten bekeken. Deze onderwerpen zijn voorbereid voor besluitvorming in de raadsvergadering.

In de commissievergadering is uitgebreid gesproken over lokale omgang met energie. In de aanloop naar de raadsvergadering gaat ABL hier verder op in met het lokale beleid opwek duurzame energie. Evenzo gaan ze in op het fonds van duurzaamheid waarin de opbrengsten uit de opwek van duurzame energie terecht komen en mogelijkheden biedt voor subsidieaanvragen. Ze bespreken de terugkoppeling uit de commissievergadering en bespreken gezamenlijk hun standpunt in deze materie. In het bijzonder zullen ze ook nog stilstaan bij het groenbeleid wat in een separate informatieavond is gepresenteerd. Hierin zijn verschillende opties opgeworpen voor het verbeteren van de biodiversiteit in combinatie met onderhoud van het groen in de kernen. 

Kortom, onderwerpen in het belang van de gemeenschap waarvoor alle geïnteresseerde inwoners van Laarbeek zijn uitgenodigd om meningen te delen en zodoende raads- en commissieleden en wethouder de juiste inzichten mee te geven. Dit overleg vindt plaats op maandag 26 september aanstaande om 20.00 uur aan de Kapelstraat 34 te Beek en Donk, tegenover de Donkse kerk. De complete agenda van de raadsvergadering kunt u vinden op www.laarbeek.nl onder bestuur en organisatie op de vergaderkalender van 29 september. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op via info@abllaarbeek.nl. Uiteraard kunt u hun ook altijd persoonlijk bereiken, zie daarvoor de gegevens op www.abllaarbeek.nl.