Afbeelding

Kienen bij Zonnebloem Mariahout

Algemeen

Mariahout - Na een regenachtige periode stond gelukkig de zon weer hoog aan de hemel, op de dag dat officieel de herfst aanbrak. Voor de deelnemers van de Zonnebloem in Mariahout heel fijn, want zo konden ze heerlijk droog naar de kien-middag die speciaal voor hen georganiseerd was.

Allereerst werden ze onthaald met een kop koffie of thee met een lekker cakeje erbij. Daarna werden de kienkaarten en pennen rondgedeeld. Het werd muisstil in de zaal, want iedereen concentreerde zich op de cijfers. Soms moest er even een getal herhaald worden, want de meesten zijn niet meer piepjong en dan wil het gehoor het ook wel eens even laten afweten.

Er waren kleine prijsjes voor één volle regel, wat grotere voor twee, en uiteraard nog grotere voor een volle kaart. Af en toe was er ook een valse kien, maar dat verhoogde alleen maar de sfeer. Er werd dan gescandeerd dat er gezongen moest worden door de valse-kien-roeper. Niemand werd er echter aan gehouden, men lachte er gewoon een keer om en dan ging het spel weer verder.

Na twee speelrondes was er een pauze voor een glaasje fris en wat lekkers erbij. Na de tweede set van twee speelrondes was er nog een extra ronde voor de hoofdprijs. Alsof het zo moest zijn, werd die toevallig gewonnen door de nieuwe deelnemer, die deze middag voor het eerst aan een bijeenkomst meedeed. Maar gewonnen of niet: iedereen ging heel tevreden huiswaarts. Want de grootste winst was toch weer een middag gezelligheid met elkaar.