Afbeelding

Succesvolle toernooideelname Servatiusgilde vendelier Bas Bas

Algemeen

Lieshout - Bas van Pelt, van het Sint Servatius Gilde Lieshout, nam op zondag 18 september deel aan het Federatietoernooi in Oirschot voor gilden uit Brabant. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door een ander gilde. Dit jaar was de organisatie in handen van Broederschap van Onze Liever Vrouwe Gilde in Oirschot. 

Naar deze toernooien komen vendeliers, tamboers, bazuinblazers en standaardruiters uit Brabant bij elkaar om te strijden voor het Brabants kampioenschap. Bas is op 9-jarige leeftijd als jeugdvendelier bij het Servatiusgilde gekomen, heeft al mooie prijzen gewonnen en is in zijn klasse ook al eens Brabants kampioen geweest. Hij is van de derde generatie familie Van Pelt. Na de officiële opening en de massale opmars begonnen de wedstrijden om 13.00 uur.

De wedstrijden zijn amper begonnen en de regen begon met bakken uit de hemel te vallen. Dit was voor alle deelnemers een extra handicap, de ene kreeg meer nattigheid dan de ander of meer wind dan de ander. Het was een ‘Herfst’-toernooi met een warme gezelligheid onderling. Bas vendelde in de klasse Jeugd 13 t/m 15 jaar. Hij deed bij zijn programma als extraatje, de vlag op het voetje! Ondanks het slechte weer bracht Bas het er heel goed vanaf. Leuk was het dat de nieuwe Koning Piet v d Burgt ook even gekomen was. Het Servatiusgilde had op deze middag een schietwedstrijd op hun eigen terrein in Lieshout. Bas werd met de tweede prijs in zijn klasse beloond!