Afbeelding

Plant je eigen boom in het Laarbeekersbos

Plant je eigen boom in het Laarbeekersbos

Laarbeek - In het Laarbeekersbos; 'het bos van jou en mij', is op zaterdag 5 november weer een plantdag. Het Laarbeekersbos is een initiatief van stichting Laarbeekersbos. 

Op een mooi terrein naast IVN in Aarle Rixtel komt het eerste gebeurtenissenbos van Laarbeek. In oktober 2021 hebben ze de eerste bomen mogen zetten met een aantal vrienden van het Laarbeekersbos. Nu is er opnieuw een plantdag op zaterdag 5 november.

Wat is het idee?
Heb je een speciale gebeurtenis, denk aan geboorte, kind naar de middelbare school, jubileum, sterfdag, trouwdag of een ander belangrijk moment in je leven, plant dan een boom in het Laarbeekersbos! Zo heb je altijd een speciale plek in de natuur om even stil te staan bij jouw speciale gebeurtenis. Op het terrein staan al een aantal oudere bomen. Dit zijn prachtige bijzondere bomen die jaren terug door de vorige eigenaar van het terrein zijn geplant. Je kan dan denken aan een notenboom, een sneeuwklokjesboom, beuken, hemelboom en nog veel meer. Ze willen deze bomen graag behouden en daarom kunnen er ook bomen worden geadopteerd. Als je hierin interesse hebt, dan maken ze graag een afspraak voor een wandeling over het terrein om de bomen te bekijken en je keuze te maken.

Wil je een nieuwe boom planten op 5 november? Dat kan! Graag aanmelden voor 15 oktober via de website: www.laarbeekersbos.nl. Op de website staan ook de voorwaarden en de kosten voor het adopteren/planten van een boom. Daarnaast zijn ze altijd op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen het bos te onderhouden. Een dagje per week of in de maand werken in de natuur? Snoeien, onkruid wieden, paden onderhouden en meer. Interesse of overige vragen? Stuur dan een mail naar info@laarbeekersbos.nl en dan zullen ze contact met je opnemen.