Cross skate training.
Cross skate training. Foto: Wilfred de Bruine

Stoere wintersporten in Laarbeek

Laarbeek - Tijdens de 50/50 challenge van zaterdag 2 oktober kunnen mensen een workshop Cross Skaten en Targetsprint, beiden de zomervarianten van het langlaufen en biatlon, volgen. Deze worden georganiseerd door Langlaufvereniging Bedaf.

Langlaufvereniging Bedaf heeft veel leden uit regio Laarbeek. Vandaar dat ze deze super leuke Noordse sporten onder de aandacht willen brengen door gratis workshops te geven op 2 oktober bij Lifestyle Centrum Laarbeek van 10.00 tot 14.30 uur. Kom vrijblijvend naar de infostand en doe mee of neem eens een kijkje! Met cross skaten beoefen je de langlauftechniek freestyle (schaatspas). Samen met twee langlaufstokken voor de afzet ga je met je gewone schoenen op en soort rolski, een frame met twee luchtbandjes en een rem. De wintervariant hiervan is skaten op de skate ski’s (schaatspas).

Targetsprint zijn twee sporten samen; hardlopen en schieten. Dit doen ze met een lasergeweer, wel zo veilig tijdens de workshops. Hiervoor is een parcours afgezet om hard te lopen en hiervan gaat je ademhaling flink te keer. Je moet snel het hijgen onder controle zien te krijgen om zuiver te kunnen schieten. Dat doe je met een aparte techniek. Voor het schieten moet je goed kunnen richten, maar dat valt goed te leren. De wintervariant hiervan is biatlon; langlaufen (skate techniek) en schieten met een lasergeweer.

Wil je verzekerd zijn van een plekje? Meld je aan op event@bedaf.nu ondervermelding van je naam en telefoonnummer en je keuze: Cross skaten of Targetsprint.