Interactieve lezing over mediaopvoeding

Laarbeek - Kinderen, tieners en hun smartphone, Ipad en gamecomputer; ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel ouders blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel: wat trekt hen daar precies in aan? Is al dat gamen, chatten en staren niet gevaarlijk? En hoe begeleid je je kind hier in? Op dinsdagavond 4 oktober verzorgt mediadeskundige Denise Bontje een interactieve lezing over dit onderwerp.

In deze lezing staat Denise Bontje op een positieve én kritische manier stil bij de aantrekkingskracht van onder andere games, sociale netwerken en vloggers. Ze geeft tips over hoe je je kinderen én jezelf 'mediawijzer' kan maken. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om ervaringen te delen, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen met elkaar. Ook zijn er professionals van LEVgroep Laarbeek en de GGD Laarbeek aanwezig.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 oktober van 20.00 tot 21.30 uur in het Dorpshuis in Lieshout en is bedoeld voor ouders met kinderen van 9 t/m 13 jaar. En voor gastouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten die werken met kinderen in deze leeftijdsgroep. Aanmelden voor de gratis informatieavond kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl.