Afbeelding
Foto:

In goed overleg

In goed overleg

Als lokale partij staan wij de laatste tijd stomverbaasd te kijken naar de landelijke politiek. Steeds vaker zien we daar ‘volksvertegenwoordigers’ met veel gevoel voor drama, verontwaardiging en grote gebaren. Vaak lijkt dat politieke spel met name gericht op de media. De kijkcijfers tellen misschien wel meer dan het waarheidsgehalte van hun inhoudelijke boodschap. Met dit soort strijdtoneeltjes verliezen deze partijen hun geloofwaardigheid en betrokkenheid van de inwoners.

En dat is zuur, want diezelfde inwoners kunnen deze dagen in Laarbeek zien dat het in de politiek er ook heel anders aan toegaat. Deze week stellen we bijvoorbeeld de lokale energie strategie vast. Daarbij is duidelijk goed geluisterd naar de gesprekken met de inwoners van de Lieshoutse heide. Ook bij het bespreken van de toekomst van de Heuvel in Lieshout vinden intensieve gesprekken plaats met een klankbordgroep. En bij het inrichten van het omgevingsfonds, met geld dat voortvloeit uit bijvoorbeeld zonneparken, laat de gemeente zich adviseren door lokale partners als IVN, Stichting Platform Duurzaam Wonen en Laarbeek Energie. Samen met die partijen worden de spelregels opgesteld waardoor de gemeente zich vanaf nu laat leiden. Voor ons zijn dat enkele mooie voorbeelden van participatie, zoals wij dat als De WerkGroep (altijd al) heel belangrijk vinden.

Ook de komende tijd zijn er volop mogelijkheden voor alle inwoners om mee te praten over de toekomst van Laarbeek. Op 4 oktober is de beeldvormende avond over 'Wonen in Laarbeek'. Hoe bouwen we voor jongeren en voor senioren? Kiezen we voor ruime koopwoningen of voor meer eenvoudige sociale woningbouw? En welke ruimte willen we daar voor opofferen, binnen of buiten de bebouwde kom? Iedereen is van harte welkom! Of kom op 6 oktober naar informele avond over 'vrouwen in de politiek' bij Café Dave van den Burgt en vertel ons wat jij belangrijk vindt.

Fractie De WerkGroep