Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Aarle-Rixtel ondergedompeld in Duitse sferen

Tekst: Remco Spierings

Aarle-Rixtel zal volgend weekend wederom ondergedompeld worden in Duitse sferen. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober staat dan eindelijk weer het Oktoberfest op het programma en gaan er dagelijks 1.300 bezoekers helemaal los.

Aarle-Rixtel - Dat het Oktoberfest populair is in Aarle-Rixtel en omstreken, moge duidelijk zijn. Opnieuw werd de zaterdageditie binnen enkele luttele minuten uitverkocht en zijn er voor vrijdagavond nog slechts enkele kaarten beschikbaar. Dat stemt Hein van Brug, een van de organisatoren, zeer tevreden. “Op de eerste plek zijn we uiteraard blij dat we het na drie jaar weer mogen organiseren. We hebben erg veel zin in een feestje. De verwachting is dat het weer een ‘supertolle’ avond gaat worden.”

De indeling van dit jaar zal niemand verbazen. “In dat opzicht is er niets nieuws, maar het wordt wel weer ontzettend mooi aangekleed met veelal eigen ontwerp. Zo proberen we in alles de sfeer van een Duits Oktoberfest terug te laten komen. Als je binnenkomt moet je echt een wauw-gevoel krijgen. Er is een Apres Skihut, een klein buitengebied en een grote tent. Daarin kunnen de bezoekers zich dus weer volop vermaken met pullen bier en lange tafels. We hebben dit jaar zelfs een nieuw witbier van Bavaria, een Weihenstephaner. Op het gebied van eten en drinken zal dus wederom niemand iets te kort komen.”

Programma
Op het programma dit jaar staan onder meer Die Partyhosen, Woenderbaar, Ruud Appelhof, Die Party Polizei, Toeter Thijs, en een gastoptreden van Immer Hansi. Maar er komt op de zaterdag ook een groep die nog nooit in Aarle-Rixtel is geweest. Hoempa, voorheen Tonca Ohne Gewähr, bestaat uit een groep van negen doorgewinterde muzikanten met bakken vol ervaring in het live circuit. Door de brede bezetting spelen ze wereldberoemde Duitse schlagers en onvervalste Oostenrijkse Polka’s. “Stilstaan of niet meezingen is onmogelijk en Hoempa zal de tent dan ook volledig op zijn kop zetten.”

Alles is tot in de puntjes verzorgd. De tent is verwarmd, obers lopen rond en de bewaking en EHBO is geregeld. Tot slot benadrukt Hein nog het belang van de sponsoren en medewerkers. “Die combinatie is natuurlijk super bijzonder en daar zijn we ook erg blij mee. Zij verdienen alle lof, want zonder hen zou het Oktoberfest niet voort kunnen bestaan." Tot zijn plezier ziet hij zelfs dat er ook een Oktoberfest voor jongeren georganiseerd gaat worden in Aarle-Rixtel “Dat staat los van ons, maar wij vinden het fantastisch dat de jeugd alvast klaargestoomd wordt voor het ‘grote’ Oktoberfest. Het is mooi dat er zulke initiatieven in de samenleving ontstaan en mocht het nodig zijn dan zullen we daar ook alle medewerking aan verlenen.”