Luchtduel voor het doel van VV Mariahout. Luciano Deben en Huib van Zutphen gaan het kopduel aan. Van links naar rechts kijken David van Rossum, Dennis Veldpaus, Joep van Hoof en Chiel van Wanrooij toe.

Mariahout koploper na zege

Mariahout - Na het pijnlijke puntenverlies (gelijkspel) vorige week tegen Nijnsel straalde Mariahout zondag wederom uit dat het de drie punten in Mariahout wilde houden. Mede dankzij drie doelpunten van Dennis Veldpaus wist Mariahout de wedstrijd relatief eenvoudig te winnen en nestelde zich daarmee aan de kop van de ranglijst.

Mariahout begon fel aan de wedstrijd en kwam al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Dennis Veldpaus, uit een voorzet van Tim Barten: 1-0. Tien minuten later was het Tim Barten die bij de tweede paal de 2-0 binnenschoof op een voorzet van Stijn van den Heuvel. Daarna kreeg Irene een licht veldoverwicht, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Na een half uur leek Haike van der Burgt de derde treffer te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later kapte David van Rossum naar binnen en zetten met een steekpass Tim Barten vrij voor de keeper: 3-0. Enkele minuten later leek Tim Barten uit een voorzet van David van Rossum zijn derde goal te maken, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een overtreding, waardoor Mariahout niet kon profiteren van de voordeelregel.

In de tweede helft een schitterende aanval van Mariahout over rechts. David van Rossum zette na een een-tweetje de bal voor op Tim Barten die de bal bij de eerste paal inschoot. Ook deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Mariahout liet zich niet uit het veld slaan door deze tegenvaller: Dennis Veldpaus scoorde een minuut later de 4-0 uit een voorzet van Tim Barten. Vervolgens een grote kans voor Irene, maar de bal van spits Rody van Gaal belandde op de bovenkant van de lat. Halverwege de tweede helft weer een grote kans voor Mariahout, maar doelman van Kessel bracht knap redding op een inzet van Haike van der Burgt. In de 82ste minuut kopte spits van Gaal een vrije trap van rechts over doelman Hagelaars in het net: 4-1. Mariahout reageerde direct: Dennis Veldpaus werd diep gestuurd, kapte twee verdedigers uit en scoorde zijn derde goal van de middag: 5-1. Mariahout eindigde de wedstrijd met tien spelers, omdat verdediger Joep van Hoof enkele minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. In de laatste minuut stuurde David van Rossum Haike van der Burgt diep, maar zijn lob werd met moeite door doelman van Kessel gered.

De volgende wedstrijd is op zondag 30 oktober, uit tegen Tongelre, aanvang 14.30 uur.