Afbeelding

Badminton Club Lieshout viert jubileum met gouden feestavond

Sport Sport

Lieshout - Met een uitbundige en vooral gezellige ‘gouden’ feestavond heeft Badminton Club Lieshout haar 50-jarig bestaan luister bijgezet. Op de exacte datum van oprichting hield de sportvereniging een spetterende feestavond die een belangrijk hoogtepunt vormde in een hele reeks aan activiteiten die de vereniging gedurende 2022 heeft georganiseerd.

Het organisatiecomité had er voor gekozen om niet één, maar meerdere activiteiten te organiseren in het kader van ‘BCL-50’. Het bestuur had samen met het organisatiecomité gekozen om in de reeks van activiteiten enkele mooie hoogtepunten in te bouwen: het bestuur had de kaders uitgezet en de organisatie heeft ze ingevuld.

Hoogtepunt
Het hoogtepunt van het eerste halfjaar was een sportief hoogtepunt: het Laarbeektoernooi. Gedurende een heel weekend troffen Laarbeekse badmintonners (jeugd en senioren) elkaar en werkten zij een sportief én gezellig toernooi af. Het hoogtepunt in het tweede halfjaar was voorbestemd voor de feestavond die de vereniging op de exacte oprichtingsdatum heeft gehouden. Badminton club Lieshout is op 15 oktober 1972 opgericht en bestond dus op 15 oktober 2022 exact 50 jaar.

Goud
Organisatoren Karin van den Biggelaar en Ria Donkers hadden vanwege het 50-jarig bestaan gekozen voor het thema ‘goud’. De feestzaal bij café de Koekoek was dan ook voorzien van vele goudkleurige decoraties en natuurlijk ontbraken de (ook goudkleurige) vlaggetjes met ‘50 jaar’ niet. Ook de bezoekers gaven op hun eigen wijze invulling aan het thema goud: dat liep van een goudkleurig hoedje tot gouden sieraden en van een goudkleurige stropdas tot bretels, vlinderdasjes en goudkleurige jasjes.

Knalfeest
De feestavond zelf verliep zoals een feestavond hoort te gaan. Bij aanvang werden de jubilarissen gehuldigd en samen met burgemeester Frank van der Meijden opende voorzitter Stan van Vijfeijken het feest. Dankzij het niet aflatende enthousiasme van de optredende band en de goede zorgen van de crew van de Koekoek werd het een écht knalfeest en was het een écht hoogtepunt in het jubileumjaar van Badminton Club Lieshout.