Volop strijd om de bal. Links Ruben van Hoof, rechts Coen Brouwers.

ELI koploper na 3-1 winst

Lieshout - ELI is na de 3-1 overwinning tegen lijsttrekker Rood Wit’62 de nieuwe koploper en nog altijd zonder puntenverlies. Anders dan in de eerste duels was het geen gemakkelijke wedstrijd en bleek de Helmondse club een geduchte tegenstander.

Al in de 3e minuut nam Rood Wit’62 brutaal de leiding. Het was Mezziani, die doelman Erik Swinkels voor de eerste keer in deze competitie kon verschalken, 0-1. De mannen van trainer Jeroen Vermaas waren niet aangeslagen. Eerst miste Niels den Bol nog een grote kans, maar in de 9e minuut viel de 1-1. Aanvoerder Coen Brouwers stelde spits Ruben van Hoof in staat de gelijkmaker binnen te schuiven. Hierna ontstond een levendige partij met kleine kansen voor beide teams. Na een half uur spelen was het opnieuw Ruben van Hoof, die ELI op een 2-1 voorsprong bracht. Rood Wit’62 gaf zich niet gewonnen en probeerde met stevig voetbal op gelijke hoogte te komen, maar de ELI-defensie liet nauwelijks een steek vallen. Een vrije trap vanaf 20 meter, die in de ELI-muur smoorde, was het gevaarlijkste moment.

In de eerste minuten na rust was Rood Wit’62 de bovenliggende partij en kon enkele hoekschoppen afdwingen. In deze fase wist Lex Hollanders met het hoofd nog een doelpunt te voorkomen. Na een uur spelen kreeg ELI opnieuw de overhand. Het was Jaccy van den Enden, die doelrijpe kansen bood aan Ruben van Hoof en Yoeri Arts. Hierna werd een schot van Jeremy Raaijmakers nog geblokt, maar in de 69e minuut viel toch de 3-1. Het was Lars Teuben, die na een geweldige rush van achteruit Jaccy van den Enden in staat stelde deze mooiste actie van de wedstrijd met succes te bekronen. Hierna trachtten de bezoekers nog wel om de stand een beter aanzien te geven, maar ELI bleef het spel eenvoudig bepalen. Zelf liet het na om nog verder uit te lopen.

Zondag treedt ELI in de tweede ronde van de KNVB-beker in Stiphout aan tegen de plaatselijke tricolores.