Afbeelding

Forelvissen HSV ‘t Geduld geslaagde activiteit

Sport Sport

Beek en Donk - Hengelsportvereniging ‘t Geduld had er lang naar uitgekeken, maar afgelopen weekend was het dan zover. Het forellenvissen voor heel de gemeenschap van Laarbeek, mede mogelijk gemaakt in het kader van 25 jaar Laarbeek.

Op vrijdag, laat in de middag, kwam een jeep aanrijden met daarachter een aanhanger met een grote bak. De grote poort werd geopend en het uitzetten kon beginnen. De klep van de bak werd geopend en daarin krioelde het van de forellen, zalmforellen en bovendien een goudkleurige zalm in het kader van het jubileum. Nadat de aanhanger gepositioneerd was werden de vissen aan de achterkant vrijgelaten en met honderden tegelijk verkozen ze de vrijheid in de vijver. Wat een geweldig gezicht was dat! Hierna werd de poort gesloten en was het wachten om op zaterdag de vis te gaan vangen. 

Vóór 7.00 uur stonden de eerste vissers al voor de poort, die om 7.30 uur open ging, te wachten om het beste plekje uit te zoeken en om alles voor te bereiden om te gaan vissen. Toen de klok van de Beekse kerk 8.00 uur sloeg ging men verwoed aan de slag om de forel binnen te halen. Voor de een ging dit goed, voor de ander minder. Gelukkig waren er diverse deelnemers uit heel Laarbeek en niet alleen uit Beek en Donk, waar de vijver idyllisch in de groene long ligt. Heel fijn was het om weer oude bekende, die vroeger ook bij de vereniging waren geweest, terug te zien en die nu de draad weer wilden oppakken. Alles bij elkaar is het een fijn en knus weekend geweest met lekker visweer en af en toe een klein buitje. De gouden forel is echter nog niet gevangen is, dus ze wachten af wie hem wel weet te vangen!