Gwenn Gilsing op de 3e plek.
Gwenn Gilsing op de 3e plek.

Gwenn Gilsing 3e bij internationale danswedstrijd

Sport Sport

Beek en Donk - Rijdsters Gwenn Gilsing, Meike Meeusen, Saar Willems en Anouk Verbugt van RC de Oude Molen zijn van 13 t/m 16 oktober, samen met hun trainsters Shirley Westhoff en Julia van Zutven, afgereisd naar Frankrijk om deel te nemen aan een internationale danswedstrijd. Er zijn super mooie resultaten behaald, met zelfs een podiumplek voor Gwenn.

Donderdagochtend in alle vroegte is iedereen met de auto naar Frankrijk vertrokken. Gedurende de dag mocht iedereen een keer trainen. Voor Saar en Anouk is dit hun eerste internationale wedstrijd, extra spannend. Aan het eind van de middag mocht Meike haar verplichte dansen rijden in de klasse mini. Meike reed haar eerste dans heel netjes, de tweede dans was niet helemaal naar kunnen maar wel met overtuiging. Hierna stond ze op een voorlopige 5e plaats. Op vrijdag mochten Saar en Gwenn hun verplichte dansen rijden in de klasse cadet. De eerste dans ging bij beide enorm goed, de tweede dans was niet helemaal naar kunnen maar wel met veel overtuiging en kracht. Wat resulteerde in een voorlopige 4e plaats voor Gwenn en 10e plaats voor Saar. Super knap in een deelnemersveld van 24 rijdsters uit allerlei verschillende landen. Anouk reed in de klasse jeugd haar verplichte dansen, ze reed beide dansen erg goed en met veel overtuiging, wat haar een voorlopige 5e plek opleverde. Met een goed gevoel stond iedereen aan de start van de vrije dans. 

Op zaterdag mocht iedereen hun vrije dans rijden. Saar en Gwenn mochten met hun klasse starten. Saar reed een goede vrije dans met veel goede elementen en inleving. Gwenn kwam in het begin van haar dans ongelukkig ten val, maar gelukkig herpakte ze zich snel en liet daarna hele goede elementen zien. Het was nog spannend of ze genoeg punten zou halen om naar een podiumplek te kunnen stijgen, maar uiteindelijk is het toch gelukt! Een super goede 3e plek voor Gwenn en Saar is op een mooie 14e plek geƫindigd. In de middag mocht Meike haar vrije dans rijden, ze straalde weer zoals altijd en hiermee wist ze haar 5e plek vast te houden. Ook Anouk reed een goede vrije dans met tempo en kracht en ook zij hield haar 5e plek vast. Super knap dat ze allemaal direct achter de dominerende Spaanse rijdsters zijn geƫindigd. Een geweldige ervaring met super mooie resultaten.