Veel doelpunten voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 16 oktober tegen VMS’21 1 uit Schijndel. Vanaf minuut 1 was Flamingo’s erop gebrand om de punten van deze wedstrijd in Mariahout te houden en dat was dan ook meteen te zien.

Hoe fel de dames van Mariahout ook startten, er kon niet voorkomen worden dat het eerste doelpunt door VMS’21 gemaakt werd. Daarop volgde wel meteen een antwoord van Ada Kornuijt. Zij scoorde van dicht onder de korf. Daarna scoorde Neeltje Berkvens een mooi afstandsschot. Opnieuw scoorde VMS’21, maar daarna scoorde Ada Kornuijt en Sanne Scheepers namens Flamingo’s meteen. Vervolgens kreeg VMS’21 een vrije worp en deze wisten zij te benutten. Hierna vielen er weer twee doelpunten aan de kant van Flamingo’s, eerst wist Fieke van den Heuvel te scoren en daarna Sanne Scheepers. Dat deed VMS’21 na en ook zij scoorden twee keer. Dit tafereel gebeurde nog een keer, want eerst waren het Neeltje Berkvens en Ada Kornuijt die wisten te scoren en daarna opnieuw VMS’21 twee keer. Het laatste doelpunt van de eerste helft kwam uit handen van Fieke van den Heuvel. De ruststand was 9-7.

Na de rust was het VMS’21 die feller aan de wedstrijd begon. Door verschillende kleine foutjes aan de kant van Flamingo’s wisten zij de stand weer gelijk te brengen naar 9-9. Aanvoerder Neeltje Berkvens nam daarna het heft in handen en scoorde twee keer achter elkaar, eerst van afstand en daarna een strafworp. VMS’21 scoorde, maar daarna liep Flamingo’s verder uit. Eerst scoorde Jente Boudewijns van afstand, daarna Noa Vereijken en als laatste opnieuw Neeltje Berkvens. Hierop volgden nog twee doelpunten van VMS’21, maar dichterbij dan een verschil van twee kwamen ze niet meer. Rosa Maas scoorde, daaropvolgend viel een vrije worp van Noa Vereijken en daarna scoorde Sanne Scheepers van afstand. In de laatste minuut van de wedstrijd wisten beide ploegen nog een keer te scoren, eerst VMS’21 en het allerlaatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Noa Vereijken, zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 18-13 overwinning.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, wist helaas niet te winnen van Korloo 3 in Loosbroek. Zij verloren met 9-2. Zondag 23 oktober speelt Flamingo’s 2 om 10.45 uur tegen De Korfrakkers 5 in Mariahout. Flamingo’s 1 speelt om 13.00 uur tegen DES 1 in Vierlingsbeek.