Yvonne Westhoff, Dieneke van Dommelen en Yvonne van Zutven.
Yvonne Westhoff, Dieneke van Dommelen en Yvonne van Zutven.

Dieneke van Dommelen 10e op Europacup

Sport Sport

Beek en Donk - Na een goed nationaal seizoen te hebben gereden mocht Dieneke van RC de Oude Molen Nederland gaan vertegenwoordigen op de Europacup vrijrijden in Italië. Een super gave ervaring waar ze ook een mooie plek in de top 10 heeft weten te bemachtigen. 

Op maandag 10 oktober vertrok Dieneke samen met haar trainsters Yvonne van Zutven en Yvonne Westhoff naar Rocarasso in Italië. Ook waren er nog twee andere rijdsters van een andere club uit Nederland die hier ook aan deelnamen. Op dinsdag 11 oktober mocht Dieneke trainen in de wedstrijdhal. Fijn om even te baan te voelen en voor te bereiden op de wedstrijden die komen gaan. Daarbuiten is er natuurlijk ook tijd om de omgeving wat te verkennen en gezellig samen met Team NL te eten en leuke dingen te doen. 

Woensdag 12 oktober mocht Dieneke haar korte kür rijden in de klasse espoirs. Er waren tegenstanders uit Spanje, Portugal, Duitsland en Engeland. Het niveau was erg hoog, maar het is al super knap dat Dieneke hier mocht staan. Ze heeft een goede korte kür gereden waarna ze voorlopig op een 9e plek stond. Op donderdag 13 oktober mocht ze haar lange kür rijden. Ze heeft een hele nette kür gereden met af en toe een paar kleine foutjes, maar het is ook extra spannend op een internationale wedstrijd. Dieneke is in het totaal klassement op een 10e plek geëindigd, een knappe prestatie op haar eerste Europacup. Dieneke en haar trainsters zijn weer een mooie ervaring rijker, op naar het nieuwe seizoen!