Afbeelding

Nieuwe jeugdburgemeester en jeugdgemeenteraad geïnstalleerd

Kinderen & Tieners

Beek en Donk – Op 12 oktober was er in het gemeentehuis de installatie van de nieuwe jeugdburgemeester en jeugdgemeenteraad. Aimée van de Kerkhof werd de derde jeugdburgemeester van Laarbeek. De nieuwe jeugdgemeenteraadsleden komen uit groep 7 en zijn gekozen door hun klasgenoten.

In een drukke raadszaal van het Laarbeeks gemeentehuis waren de burgemeester, familie, vrienden en belangstellenden van de nieuwe jeugdgemeenteraad aanwezig om de nieuw gekozen raadsleden hun belofte af te laten leggen. Nieuwe raadsleden beloven namelijk zich in te zetten voor alle jeugd van Laarbeek, maar ze konden niet geïnstalleerd worden voordat er een nieuwe jeugdburgemeester was. Oud jeugdburgemeester Kiki Kemps opende voor de laatste keer de vergadering. Na het bespreken van een aantal agendapunten had Kiki een belangrijke taak samen met burgemeester Frank van der Meijden en andere oud-jeugdburgemeester Elise van Lieshout. Zij moesten namelijk de nieuwe jeugdburgemeester Aimée installeren. Ook Aimée beloofde zich in te zetten voor de jeugd in Laarbeek en dat ze burgemeester Frank van der Meijden zoveel mogelijk zou ondersteunen waar mogelijk was. Kiki deed haar ambtsketen af en hing deze bij Aimée om de nek. Elise speldde haar een medaille op.

Eerste taak
De eerste taak van Aimée was alle nieuwe jeugdgemeenteraadsleden te installeren. Ze was meteen goed in haar rol en gaf elk nieuw lid een certificaat. Daarna was het moment voor de pers. De nieuwe jeugdgemeenteraad mocht poseren voor de vele camera’s. Confetti vloog door de raadszaal en er werd met ranjachampagne geproost. De nieuwe jeugdburgemeester had meteen een verrassing voor haar ouders. Die werden door haar en de burgemeester meteen ingeschreven voor een cursus over de politiek. Nadat Aimée voor de eerste keer de vergadering sloot, werd de kersverse burgemeester door de pers ondervraagd. DeMooiLaarbeekTeenz wensen de nieuwe burgemeester heel veel succes.

Afbeelding