Sfeerimpressie JOTA/JOTI 2022
Sfeerimpressie JOTA/JOTI 2022

JOTA/JOTI vol avontuur bij Scouting Aarle-Rixtel

Kinderen & Tieners

Aarle-Rixtel - Scouting Aarle-Rixtel heeft afgelopen weekend weer meegedaan aan het internationale JOTA/JOTI weekend. Op vrijdagavond zijn de antennes in orde gemaakt op een hoogte van ongeveer 16 meter. Onder begeleiding van zendamateur Erik zijn er het hele weekend verbindingen gemaakt met zendstations in de regio, maar ook ver daarbuiten. Zo is er meteen bij de opening al contact gemaakt met het landelijk station in Veere (Zeeland) en in de late uurtjes zijn er zelfs verbindingen gemaakt tot in Ierland en Zweden.

Op zaterdag was er een open inloop waarbij er veel bezoekers naar de blokhut in Aarle-Rixtel zijn gekomen. Niet alleen leden, maar ook kinderen die niet bij de Scouting zitten en (aspirant) zendamateurs met interesse voor de techniek. Voor de jeugdleden en andere kinderen was er een avontuurlijk programma waarbij er codes moesten worden verzameld. Dit gebeurde op allerlei manieren; zo was er een avonturenbaan, was er een Virtual Reality activiteit, een laserspel en nog een hele reeks aan andere spellen en raadsels. Een belangrijk onderdeel was hierbij ook het zenden, waarbij er door de jeugdleden een oorkonde kon worden verdiend. Mede hierdoor was dit een populair onderdeel waarbij er veel verbindingen zijn gemaakt met Welpen en Scouts uit de regio.

De Explorers van Scouting Aarle-Rixtel hadden op zaterdagmiddag nog een activiteit waarbij ze op bezoek zijn gegaan bij Scouting Beek en Donk en een aantal groepen in Helmond. Later op de avond hebben ook nog diverse groepen uit de regio de blokhut van Aarle-Rixtel bezocht.