Afbeelding

Uitstapje Zonnebloem Mariahout

Algemeen

Mariahout - Zonnebloem Mariahout maakte op een mooie zonnige herfstdag een uitstapje naar het Boerenbondsmuseum in Gemert. Alle gasten werden opgehaald met eigen auto’s van de vrijwilligers en werden om 10.30 uur ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee.

Er stonden twee heren in boerenkiel gereed om de gasten rond te leiden en het een en ander over vroeger te laten zien en vertellen. Van alles werd bekeken. De oooo’s en aaaa’s waren niet van de lucht. Veel herkenbare spullen werden bekeken en de verhalen over vroeger kwamen goed los. Mooi om te horen hoe de linken met de huidige maatschappelijke trubbels gelegd werden. Ook de erkenning dat het vroeger misschien wel beter was, maar dat de mensen toch wel erg hard moesten werken. Prachtig om te zien hoe trots de mensen van vroeger waren op het schamele beetje wat ze hadden.

De anderhalf uur die ze hadden om rond te kijken was eigenlijk lang niet genoeg. Maar gezien de conditie van de gasten was het wel fijn om te gaan lunchen. Ze werden hartelijk onthaald op de Brabantse koffietafel, waar alles op en aan zat. Roggebrood met kaantjes spek, braadworst, zult, diverse broodjes beleg en zoetigheid én koffie en thee werd ruimschoots aangeboden. Wie daarna nog honger had, had het aan zichzelf te wijten. 

Er werd gezellig gegeten en gebabbeld. Velen vonden het heel prettig om samen met anderen te eten. Dat bevordert de eetlust. Na de maaltijd konden de gasten naar eigen believen nog wat rond kijken en afspreken met hun chauffeur hoe laat ze terug wilden naar huis. Het was weer een zeer geslaagd uitstapje voor de gasten van Zonnebloem Mariahout.