Afbeelding

Sporten met de kinderdagverblijven en bso’s uit Laarbeek

Kinderen & Tieners

Laarbeek - Laarbeek Actief vindt het belangrijk dat kinderen al van kleins af aan bewegen. Dit is goed voor de motoriek en het sociale aspect. Ook voor de kinderen die naar de BSO gaan vinden zij het belangrijk dat ze nog een extra beweeguurtje hebben na schooltijd. Door het schooljaar heen komen ze in totaal bij elf kinderdagverblijven. 

Ze komen in de ochtenden van 9.30 tot 10.30 uur en van 11.00 tot 12.00 uur. Ze geven twee keer een halfuur les, zodat de spanningsboog niet te lang wordt voor de kinderen. De leerlijnen klimmen en klauteren, glijden, balanceren, gooien, mikken, vangen, rollen, en nog veel meer. De meeste kinderdagverblijven hebben een gymzaaltje ter beschikking, maar bij een aantal is dat niet zo. Dan nemen ze zelf verschillende materialen mee om toch de belangrijkste aandachtspunten aan bod te laten komen. Dit kunnen ook kleine spelletjes zijn, zoals ‘zoek de gekleurde blokjes en leg ze in de juiste kleur hoepel (cognitieve aspect)’. De kinderen zijn altijd super enthousiast als Laarbeek Actief komt en doen goed mee.

Bso
Ze komen bij tien BSO’s in Laarbeek. De lessen worden of in een door het kinderdagverblijf gehuurde gymzaal of buiten gegeven. Tijdens de lessen krijgt Laarbeek Actief te maken met de verschillende leeftijdscategorieën waar ze rekening mee moeten houden. Ze passen daar de lessen op aan, zodat het voor iedereen leuk is om te bewegen. Tijdens de lessen worden weer de bekende leerlijnen toegepast. Meestal bereiden ze de lessen voor in het twee- of drie vakkensysteem, zodat ze de leeftijden goed bij elkaar kunnen zetten en de vakken daarop aan kunnen passen. Net zoals bij de kinderdagverblijven, zijn de kinderen van de bso’s ook altijd enthousiast en vrolijk als ze zien dat Laarbeek Actief langs gaat komen.