De jeugd geeft het goede voorbeeld bij Bedovo

Beek en Donk - Van der Vliet Bedovo Dames 1 en Café Thuis Bedovo Dames 2 verliezen beide voor de tweede keer op rij. In een rommelige competitieweek waarin de helft van de teams thuis en de andere helft uit speelden, bleken zij niet opgewassen tegen hun opponent. Gelukkig redden de jongens van Bedovo en Schoolpleinadvies.nl Meisjes A de dag. Zij wisten wel te winnen met respectievelijk 3-1 en 4-0.

Na een pittig seizoen, waarin Van der Vliet Bedovo Dames 1 met wat geluk in de promotieklasse overleefde, streven de Beek en Donkse dames dit jaar naar een beter resultaat. Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gepland en daarin maakte Bedovo een vliegende start. Er werd hard gewerkt in de verdediging, de service druk lag hoog en aanvallend werd er optimaal gevarieerd. Mariska de Greef scoorde punt na punt op de diagonaalpositie en zo speelde Bedovo de tegenstander van het veld. Binnen no time stonden de dames met 17-5 voor en was de set binnen handbereik. Peter Peters bleek echter een taaie opponent. Met hun uitermate goede verdediging wisten zij toch weer grip op het spel te krijgen. Een grove fout van de thuisploeg, want dit gaf Peter Peters de ruimte om de rollen om te draaien. Die eerste set was binnen en bij vlagen hervond Bedovo haar uitmuntende spel, maar te vaak bezweken ze onder de (service)druk van de tegenstander. De wedstrijd die zo veelbelovend begon eindigde alsnog in mineur. Van der Vliet Dames 1 moest zich met een enkel punt tevredenstellen.

Naast Dames 1 kent ook Café Thuis Dames 2 een zware week. In Rosmalen verliezen zij met 3-1 van de dames van Spirit. Gelukkig is daar de jeugd om het weekend goed te maken. De jongens van Bedovo maakten een valse start en gingen in hun eerste set in Liessel de boot in met 25-13. Daarna was het vuurtje echter aangewakkerd en wisten zij zich te revancheren. Bedovo nam de overhand en draaide de wedstrijd om. In de volgende drie sets bleken zij te sterk voor de jongens van Livoc en wonnen met 15-25, 17-25, 18-25. Een knappe prestatie waardoor de jongens op een derde plek in de ranglijst belanden.

Schoolpleinadvies.nl Meisjes A had eveneens een goede week. Nadat ze hun eerste wedstrijd met 1-3 wonnen en hun tweede wedstrijd met 3-1 verloren, stond hun derde wedstrijd op het programma tegen VCE/PSV. Beide teams hadden tot dusver 5 punten verzameld, wat een gelijkwaardige strijd voorspelde. En al gingen de sets bij vlagen gelijk op, richting het einde van de sets bleef het niet lang spannend. De meiden van Bedovo namen keer op keer het voortouw en trokken alle vier sets naar zich toe en wonnen met 25-17, 25-16, 25-17 en 25-19. De vijf punten die hen dit opleverde brengt hen naar de tweede plek.