Seniorenwandeling natuur & cultuur

Seniorenwandeling natuur en cultuur

Aarle-Rixtel - In samenwerking met de Werkgroep Seniorenwandelingen van het IVN Helmond organiseert IVN Laarbeek op woensdag 26 oktober een wandeling voor belangstellenden vanaf 55 jaar. IVN Helmond is te gast bij het IVN Laarbeek, waar iedereen welkom is en de deelname gratis. Verzamelen om 10.00 uur bij het verenigingsgebouw van IVN Laarbeek.

De Seniorenwandeling zal vanaf de natuurtuin De Bimd starten om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. De wandeling is ook te vinden op de website van het IVN-Laarbeek (www.ivn.nl/afdeling/laarbeek). Aan de wandeling mogen vanzelfsprekend naast senioren uit Helmond ook deelnemers uit Laarbeek mee lopen. Deelnemers krijgen na afloop het nieuwe jubileumboekje van het IVN-Helmond gratis mee naar huis. Het IVN Helmond viert dit jaar het 40-jarig jubileum. Om die reden wordt dit jaar de vroegere traditie, om regelmatig wandelingen te organiseren voor senioren, weer met enthousiasme opgepakt. 

Men hoeft geen lid te zijn van het IVN om mee te kunnen doen. Tijdens de wandeling is er aandacht voor de flora en fauna van deze speciale plek in Aarle-Rixtel. De wandeling staat onder deskundige leiding van IVN gids Gerrit Post. Er wordt rekening gehouden met weersomstandigheden; bij ernstige twijfel of de wandeling wel of niet door gaat bel evt. 06-20091534. Aangeraden wordt om waterdicht schoeisel te dragen. Niet begaanbaar voor rolstoelgebruikers.