Afbeelding
Foto:

Beek en Donkse Kars de Louw wint kampioensbelt op kickboksgala

Beek en Donk - De 25-jarige Kars de Louw uit Beek en Donk heeft afgelopen weekend tijdens zijn optreden op kickboksgala Go Hard Or Go Home het toernooi voor een kampioensbelt gewonnen in zijn gewichtsklasse -72 kg. Het kickboksgala werd gehouden in Tilburg.

Kars, uitkomend voor Boxfit Gemert, moest deze avond twee keer een wedstrijd kickboksen, wat al een enorme topprestatie is. De eerste wedstrijd van Kars was een hele opgave, want zijn tegenstander was technisch en sterk. Het was een pittige wedstrijd en er werden mooie stoot- en trapcombinaties van beide kanten gemaakt. De eerste ronde maakte de tegenstander meer punten en hierdoor werd de tweede en de derde ronde bepalend voor de winst. Toch wist Kars de andere twee rondes naar zich toe te trekken en kwam hij goed door met harde stoten en trappen. Zijn tegenstander werd hierdoor terughoudend en ging steeds meer achteruit. Kars had volledige controle en wist zo zijn tegenstander te domineren. Kars wist in derde ronde door te komen met een linkse knie op de lever van de tegenstander en wist zo zijn eerste tegenstander uit de toernooi te schakelen.

Hierdoor kwam Kars in de finale en trof hij een tegenstander uitkomend voor Hemmers Gym in Breda. Dit was een harde pot met een sterke tegenstander die ook graag de belt mee naar zijn sportschool wilde nemen. Het was een zeer spannende wedstrijd en het aanwezige publiek uit Breda, die waren gekomen voor de tegenstander, waren laaiend enthousiast. Al met al een echte finale hoe die hoort te zijn en een spektakel voor het publiek om naar te kijken. Alle rondes waren een en al actie en ze wisten allebei goed te scoren met punten. Na de derde ronde was het tijd voor de uitslag. De handen van beide heren gingen omhoog, de jury vond het een onbeslist en zetten een extra ronde in om duidelijk een overtuigende winnaar te krijgen. Kars begon de extra ronde erg sterk, maar zijn tegenstander kwam goed terug en wist ook goed te scoren. Samen maakte ze het wel erg spannend. Als klap op de vuurpijl wist Kars in de extra ronde met zijn harde rechtse directe zijn tegenstander KO te slaan en werd hij hierdoor kampioen van de avond.

Aan het binnenhalen van de kampioensbelt ging een lange periode van intensieve trainingen vooraf. Met zijn coach San Peco die erg gedreven en gedisciplineerd is hadden ze een duidelijke gameplan opgesteld: "We zijn supertrots met dit resultaat."