Back to basic

Waar ik begonnen ben met het schrijven van columns, was het in de gaten houden wat er op de velden van met name de Laarbeekse voetbalverenigingen gebeurde en wat er zich daar afspeelde. Daar valt altijd wel wat over te schrijven, maar is niet altijd interessant en voor eenieder wat wils! Dat zou het een jaar of achttien, negentien geleden, zéér zeker bij eenieder het geval zijn geweest. Het was de periode dat deze vier clubs in één en dezelfde 4e klasse voetbalden...een waar genot voor de liefhebber van derby's, waar natuurlijk altijd wel wat te beleven was. Op het fietsje naar een uitwedstrijd en in de kantine, gedurende de derde helft, kunnen blijven hangen om wat pils te drinken...lekker toch? Autorijden behoefde dan tóch niet! 

Alleen schreef ik toen nog niet in deze krant, maar mocht ik op dat moment wél trainer zijn van de Blauw-witten te Lieshout. Waarom ik dan nu weer deze ploegen aanhaal...het zou toch weer fantastisch zijn als deze dorpse clubs elkaar weer eens zouden treffen in eenzelfde klasse!? Nu hoor ik al verscheidene supporters lachen, furieus reageren of mijn gedachtegang voor absurd, een utopie houden of misschien wel als heel reëel of toekomstig perspectief zien.

Op de eerste plaats staan de ploegen wel héél divers in de huidige standenlijsten! Hier staat ASV met Sparta'25 het laagst geklasseerd, waarbij aangetekend moet worden dat Sparta in hun 2e klasse tegen laag-geklasseerden heeft gebald en 1x won en ASV tegen de huidige nummers 3, 4 en 5 heeft gespeeld. Nummer 1 ELI staat nu te wachten voor ASV, in de eerstvolgende competitiewedstrijd in hun 4e klasse, waar zij nog niet wonnen.

Mariahout, dat net als ELI enorm teleurgesteld was dat ze geen derby's konden uitvechten dit voetbaljaar, staan er wél heel goed voor in hun andere 4e klasse! Met twee winstpartijen en tweemaal een gelijkspelletje, staan ze fier aan kop, waarbij ze óók nog tegen ploegen speelden uit het 'linkerrijtje' én ze de meeste goals in hun competitie vóór hebben!

Óók ELI gaat lekker! Met de volle winst in hun drie partijen, stevenen ze af op een mooie serie in de eerste periode. Hoewel, er waren hier twee 'kelderploegen' bij en een topper als Rood-Wit, die afgelopen zondag met overmacht teruggeworpen werd door ELI en nu op plaats 6 bivakkeert.

Gezien de ranglijsten zal de genoemde utopie niet bewaarheid worden en zal het dit jaar nog niet gaan gebeuren dat alle vier de clubs bij elkaar komen te staan...óf...stel nou eens dat...Twee kampioenen...één degradant...één met de hakken over de sloot middels een periode...het zou toch zo maar kunnen, niet? Dan op tijd de KNVB verwittigen!

Kortom... volop beweging, geloof en ongeloof in de gelederen, positivisme en negativisme, altijd aangewakkerd door de achterban en de media. Ik denk dat ik weer genoeg geschreven en de boel op scherp heb gezet!