Basisschool de Brukelum.
Basisschool de Brukelum. Foto: Interveste

Wonen in een basisschool? In Aarle-Rixtel kan het nu

Algemeen

Aarle-Rixtel - Heb je altijd al willen wonen in een basisschool? In Aarle-Rixtel heb je nu (tijdelijk) de kans. In basisschool de Brukelum is plek voor zo’n acht mensen die dan ieder een eigen lokaal als woonruimte krijgen. Kosten: 271 euro per maand.

De basisschool staat sinds enkele maanden leeg. Enkele jaren terug werd duidelijk dat de Brukelum samen zou gaan met basisschool de Heindert. Alle leerlingen zitten nu in het nieuwe pand aan de Heindertweg en de naam van de school is veranderd in Breinplein. Tot afgelopen zomer kregen nog enkel groepen les in het pand van de Brukelum aan de Broekelingstraat. Nadat de laatste leerlingen de deur definitief achter zich hebben dichtgetrokken, stond het pand leeg en werd het al snel een prooi voor vandalisten. Zo zijn onder meer al diverse ramen ingegooid en is aan de achterkant rotzooi gemaakt. 

Woningbouw?
Om dit tegen te gaan, totdat duidelijk is wat er op deze locatie gaat gebeuren, worden werk/woon ruimtes verhuurd zodat mensen anti-kraak in de school kunnen wonen. “Om vandalisme te voorkomen onderzoeken we mogelijkheden om een tijdelijke invulling te vinden. Anti-kraak bewoning is er een van. In het kader van de omgevingsdialoog zijn er eerste gesprekken gevoerd met enkele belanghebbende partijen (onder meer Zorgboog, Wocom, Heemkundekring en dorpsraad). De komende tijd volgen nog meer gesprekken, onder andere met omwonenden. Begin 2023 verwachten we de randvoorwaarden klaar te hebben voor een woningbouwontwikkeling”, laat de gemeente weten over een toekomstig plan op die plek.

271 euro per maand
Voor het zover is, kunnen mensen dus hun (tijdelijke) intrek nemen in de Brukelum. Kosten: 271 euro per maand. Dit is inclusief gas, water en elektra en daarvoor krijg je dan de beschikking over een lokaal. Wees er snel bij. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich melden via interveste.nl.

Basisschool de Brukelum