Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Marcel Wijgergangs

Gemeente Foto en Video

Beek en Donk – Marcel Wijgergangs uit Beek en Donk ontving zaterdagavond 19 november de Vrijwilligerspenning Laarbeek. Wethouder Ron van den Berkmortel reikte de onderscheiding uit, namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek. Dit gebeurde op de dag dat het 65-jarige jubileum van RC De Oude Molen werd gevierd. Marcel Wijgergangs zet zich al 40 jaar in als vrijwilliger voor de rollerclub. Hij bekleedde functies als trainer, bestuurslid, commissievoorzitter en organisator van diverse activiteiten.

Marcel werd 50 jaar geleden lid van de vereniging toen hij 7 jaar was en bij een kleurwedstrijd rolschaatsen won. Hij is jarenlang actief rijder geweest en behaalde diverse Nederlandse titels. Na 10 jaar lidmaatschap ging hij zelf trainingen geven. Hij behaalde mooie Nederlandse titels met de showgroepen die hij trainde, plus een Europees kampioenschap in 2000. Hij heeft ook lesgegeven aan de Nederlandse formatie. 

In de loop van de jaren kwamen er meer verenigingsactiviteiten bij. Zo was hij jarenlang bestuurslid en lid van de showcommissie. Hij was medeoprichter van skateswing en op dit moment nog steeds zeer actief als voorzitter van de skateswing-commissie. Ook was hij medeoprichter en nog steeds medeorganisator van de kerstshows en presenteerde hij diverse kerstshows. Uiteraard is hij ook intensief betrokken bij de organisatie van de jubileumdag van de vereniging op 19 november.

Marcel is kortom een zeer betrokken lid van de vereniging die zich al 40 jaar intensief inzet. De vrijwilligerspenning is dan ook dik verdiend.

Na de uitreiking van de vrijwilligerspenning ging de feestavond ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van RC De Oude Molen, samen met leden, vrijwilligers en ouders van de leden van start. De jongste leden van de vereniging hebben overdag al een feestelijke activiteit gehad.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding