Mariahout 1 wint 1e periodetitel

Mariahout - Op een koude en natte zondagmiddag trad Mariahout 1 aan voor de thuiswedstrijd tegen Boxtel. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst was Mariahout de winnaar van de 1e periodetitel. Dankzij een knappe 1-0 overwinning wist Mariahout na 13 jaar eindelijk weer eens deze titel binnen te halen.

De wedstrijd werd gespeeld onder grote publieke belangstelling. De jeugdige supporters zorgden voor vuurwerk tijdens het betreden van het veld. Mariahout startte furieus aan de wedstrijd en Boxtel werd vanaf de eerste minuut en vrijwel continu onder druk gezet. Dit resulteerde al in een grote kans in de eerste minuut die helaas werd gemist. Mariahout speelde de eerste helft het beste voetbal wat resulteerde in vele kansen, maar telkens wist doelman Raymon Strik redding te brengen. De verdedigers stoomden vrijwel continu op via de flanken en de aanvallers wisselden vaak van positie, waardoor Boxtel geen grip kreeg op het spel van Mariahout. In de 28e minuut viel eindelijk de bevrijdende treffer: Tim Barten werd vanaf links aangespeeld en schoof de bal vanaf 10 meter met buitenkant voet in de rechterhoek: 1-0. Ook na deze goal bleef Mariahout vol op de aanval spelen, maar doelman Raymon Strik wist van geen wijken. De 1-0 ruststand was dan ook een magere afspiegeling van de veldverhoudingen.

In de tweede helft kreeg Mariahout in de beginfase nog enkele kansen, maar naarmate de wedstrijd vorderde sloop steeds meer de twijfel in het spel: doorgaan op de aanval om de tweede goal te scoren of de 1-0 voorsprong verdedigen. Dit kwam het spel niet ten goede, waardoor de tweede helft minder spectaculair was. De ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht, maar Mariahout gaf geen grote kansen weg. Door de kleine marge bleef het uitermate spannend tot het einde, en iedereen met een blauw - geel hart was opgelucht en blij toen de scheidsrechter na 96 minuten voor het einde floot. Een gigantische vreugde uitbarsting volgde, want de 1e periodetitel was binnen. De eerste titel voor vele spelers van Mariahout 1, maar ook voor trainer Freddy Vermeulen.

Na afloop van de wedstrijd werd deze overwinning uitbundig en nog lang gevierd. Het door de lagere teams georganiseerde WK feest werd mede hierdoor een nog groter succes, zeker toen ook prins Djim d’n Urste met aanhang zijn felicitaties kwam brengen. Mariahout liet deze dag zien dat er een geweldige saamhorigheid is en dat ze goed feest kunnen vieren. Volgende week de thuiswedstrijd tegen VOW uit Zijtaart. Deze derby begint om 14.00 uur en belooft zeker weer een spektakel te worden.