V.l.n.r.: Ronald van Vught, Frans Rooijakkers, Gerrit van Leuken, Leo Boeijen, Ben Engels, Jonie Pijpers, Linda Staal, Jolanda Rooijakkers, Marijke Boll, Luuk Philipsen. Rob van Doore ontbreekt.
V.l.n.r.: Ronald van Vught, Frans Rooijakkers, Gerrit van Leuken, Leo Boeijen, Ben Engels, Jonie Pijpers, Linda Staal, Jolanda Rooijakkers, Marijke Boll, Luuk Philipsen. Rob van Doore ontbreekt. Foto: Jos Dijstelbloem

Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning feliciteert 11 leden met hun jubileum

Human Interest

Beek en Donk - Elke vereniging of club is blij met haar leden en vrijwilligers. Extra bijzonder is het dan ook wanneer er leden zijn die een jubileum te vieren hebben omdat zij al vele jaren lid zijn van de vereniging. Bij Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning waren het er maar liefst 11 die daarvoor gehuldigd zijn.

Het betrof jubilea die in het jaar 2020, 2021 en 2022 aan de orde waren. Daarmee was het aantal jubilarissen deze keer groter dan normaal. Dit had weer te maken met de uitstel van de huldigingen vanwege de lockdowns in de afgelopen twee jaar. Die liggen nu achter ons, dus dit najaar was het moment om de jubilarissen ‘en public’ te feliciteren en hun oorkondes hoogstpersoonlijk te overhandigen.

In 2020 had O&U vijf jubilarissen: Ben Engels (50 jaar lid), Gerrit van Leuken (50 jaar lid), Rob van Doore (25 jaar lid), Marijke Boll (25 jaar lid) en Ronald van Vught (25 jaar lid). In 2021 had O&U één jubilaris: Luuk Philipsen (25 jaar lid). In 2022 heeft O&U vijf jubilarissen: Leo Boeijen (40 jaar lid), Frans Rooijakkers (40 jaar lid), Jolanda Rooijakkers (40 jaar lid), Jonie Pijpers (25 jaar lid), Linda Staal (25 jaar lid).

Voor Ben Engels en Gerrit van Leuken krijgt het jubileum van 50 jaar een extra bijzonder tintje. Zij zijn hiermee erelid geworden van de vereniging. Ben speelt nog steeds bas in het harmonieorkest en is daarnaast al vele jaren een vaste actieve vrijwilliger in de vereniging. Gerrit is een tijd geleden al gestopt met bas spelen, maar bezoekt nog bijna elke vrijdagavond de repetitie voor de gezellige derde helft.

Net zoals Ben en Gerrit, doen de andere jubilarissen ook veel meer voor de vereniging dan alleen spelend lid zijn van het harmonieorkest. Een greep uit het vrijwilligerswerk: Rob en Jonie geven les en dirigeren; Frans coördineert straatoptredens; Linda beheert uniformen; Luuk beheert het fotoarchief; Ronald maakt beeldpresentaties voor concerten. En de meesten doen dit al vele jaren. O&U hoopt deze leden over een aantal jaren opnieuw te mogen feliciteren met een volgend jubileum.