Afbeelding

Wijn- en bieractie O&U Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning houdt de komende weken de jaarlijkse wijn- en bieractie in Beek en Donk. De jaarlijkse actie van deze vereniging kent een tweeledig doel. Aan de ene kant helpt u de muzikale vereniging door te gaan met de activiteiten waarmee zij bezig zijn: de jeugd kennis laten maken met muziek om daarna samen met de diverse geledingen van de harmonie optredens en concerten te verzorgen in Laarbeek. Maar zeker zo belangrijk, u kunt zelf genieten van een lekker glas ‘Vinou’ of ‘Anker Tripel’ of er iemand anders een plezier mee te doen door het als cadeautje te schenken.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is heeft O&U twee mooie wijnen en een lekker speciaalbier uitgekozen voor onze actie. Door de gezamenlijke wijninkoop met harmonie Sint Caecilia uit Lieshout wordt u een goede kwaliteitswijn aangeboden voor een redelijke prijs. Dit jaar is gekozen voor witte wijn uit Italië, een Vermentino van zijn geboortegrond, het eiland Sicilië. Door de nachtelijke pluk op dit warme eiland blijven de licht bloemige en fris fruitige tonen behouden. De wijn schittert goudgeel in het glas met een geur van tropisch fruit, salie en mediterrane kruiden. Dit zet zich door in de frisse en toch vol fruitige smaak met de toevoeging van sappige, minerale tonen. De rode wijn komt eveneens uit Italië. Deze passievolle rode blend is ontstaan na een huwelijk tussen de naar rode vruchten smakende, sappige Sangiovese en donker fruitige, krachtige Primitivo druiven. Intens rode kleur met paarse highlights. Aangenaam geurend naar rode bessen en bosbessen, die ook terug te vinden zijn bij elke slok, zacht, fluweelachtig en rond met een lange finale van rode bessen door de Sangiovese en rijpe tannines door de Primitivo. Ook dit jaar heeft O&U een speciaal bier, een tripel afkomstig van een brouwerij van Bavaria uit België, die op de plaatselijke markt gebracht wordt onder de naam Anker Tripel. 

De leden van harmonie Oefening & Uitspanning gaan huis-aan-huis met een bestelformulier waarmee u uw bestelling kenbaar kunt maken, via een speciaal mailadres of gewoon door het in de brievenbus te deponeren van Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk. De wijn en/of het bier wordt keurig bij u aan huis afgeleverd. De prijs is €6,00 voor een fles wijn en €5,00 voor een fles bier (op = op), beide geleverd in flessen van 75 cl. Betalen kan vooraf per bank of gepast bij aflevering.