Afbeelding

Boomfeestdagen bij IVN Laarbeek

Dier & Natuur

Laarbeek - Wat zou de wereld zijn zonder bomen? Hoe groeit een boom? Het zijn enkele vragen die aan de orde komen tijdens de boomfeestdagen bij IVN Laarbeek. 

Dit jaar was de Nationale Boomfeestdag op 16 november. Normaal in het voorjaar, maar door corona verplaatst naar november. In de eerste twee weken van november komen zes groepen 6 van de basisscholen uit Laarbeek op bezoek bij de natuurvereniging om op een gemoedelijke en speelse manier een paar antwoorden te ontdekken. 

Na een PowerPoint-presentatie over de boom gaan de kinderen in vijf groepjes naar buiten. Daar, in de natuurtuin van IVN Laarbeek, volgen ze zelf een route. Op verschillende plaatsen staan vrijwilligers van de vereniging met een activiteit. Onder begeleiding ontdekken, antwoorden vinden, is het doel. Op deze manier leren ze over de voortplanting van bomen, de voedselopname, wat er allemaal op een boom leeft, hoe je de hoogte van een boom kunt meten, over bijen en egels. Tekenen met wasco en bladeren hoort er ook bij. En dan is er natuurlijk ook tijd om je uit te leven in de klimboom. 

De kinderen waren erg enthousiast. Pip: Ik vind het IVN heel leuk, omdat er allemaal activiteiten zijn, bijvoorbeeld blaadjes kleuren en een speelbos. Je leert er alles van en ook is het super leuk om te doen. Heel leerzaam dus. De leukste activiteit om te doen vond ik het speelbos.” Floor: De IVN is heel leuk.? Je kan heel veel doen zoals: het blote voeten pad, blaadjes kleuren, bomen meten en spelen. Je leert veel en het is leuk tegelijk. Ik hoop dat jullie de IVN kunnen uitbreiden.”