Marloes van Vijfeijken
Marloes van Vijfeijken Foto:

Mijn naam is Marloes van Vijfeijken. Ik werk als podotherapeut in mijn eigen praktijk aan huis in Aarle-Rixtel. Mensen van pijnklachten afhelpen zorgt ervoor dat ik veel voldoening haal uit mijn werk, elke dag weer.

Mijn behandeling bestaat voornamelijk uit het verhelpen van voetklachten, maar ik zie ook veel mensen met knie-, heup- of rugproblemen. Mensen met een chronische aandoening, zoals reuma, diabetes, kanker of vaatlijden zijn een belangrijke doelgroep. 

Ik besteed veel tijd aan het begingesprek (de anamnese). Het is een goede manier om de oorzaak te achterhalen van de klachten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen het gevoel hebben dat er goed naar hen geluisterd wordt zodat de juiste behandeling op maat gestart kan worden. 

Veel voorkomende problemen waarbij ik hulp kan bieden zijn onder andere: standsafwijkingen van de voeten of tenen, knie-, heup- en rugklachten, (overmatig) eelt en likdoorns, ingegroeide teennagels, nagel-, en huidklachten, teenklachten, voorvoetklachten, hielklachten, enkel- en onderbeenklachten en sportblessures.

Mijn therapiemogelijkheden bestaan uit het mobiliseren en manipuleren van de voetgewrichten om de beweeglijkheid te verbeteren. Ik meet steunzolen aan voor een verbetering van de voetstand en drukverdeling. Ortheses kunnen gemaakt worden bij afwijkende teenstanden. Een schoenadvies en algemene voetoefeningen of tips komen bij elke behandeling aan bod. Tijdens een voetbehandeling kunnen de nagels behandeld worden, evt. met behulp van een nagelbeugel. Eelt, wondjes en kloven kunnen verholpen worden. Soms is er sprake van een tijdelijke overbelasting van de voetspieren. Dan kan een tijdelijke therapie, zoals een taping of vilt, uitkomst bieden. 

Tip: Merk je bij het opstaan in de ochtend of tijdens het lopen een stram of stijf gevoel in de voeten of enkels? Dan kan het zijn dat er een blokkade aanwezig is in één of meerdere voetgewrichten. In dit geval kan ik de voeten mobiliseren en/of manipuleren waardoor dit onaangename gevoel verdwijnt. 

Mocht je twijfelen of een therapie bij je past, informeer dan naar de mogelijkheden.