Een kansrijke start in Laarbeek

Laarbeek - Voor hulpvragen op het gebied van jeugd, maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen kunnen inwoners van Laarbeek terecht bij het Sociaal Team Laarbeek. Daarbij richten zij zich op het helpen van mensen die kwetsbaar zijn. 

Afgelopen zomer is in de gemeente een werkgroep gestart met de naam ‘Kansrijke start’. In deze werkgroep zitten verschillende organisaties die jonge en aanstaande gezinnen kunnen helpen als ze in een moeilijke situatie zitten. De werkgroep leert van elkaar, en staan in goed contact met elkaar. Zo kunnen ze vragen van inwoners beter en sneller beantwoorden of snel de juiste hulp bieden.

De partners die in de werkgroep ‘Kansrijke start’ samenwerken hebben ook contact met andere partijen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een schuldhulpverlener aan de slag is in een gezin met kinderen, of een kindje op komst. De schuldhulpverlener kan meteen schakelen met de werkgroep ‘Kansrijke start’ om dit gezin beter te helpen. Om de samenwerking kracht bij te zetten hebben de partners uit de werkgroep intentieverklaring lokale coalitie Kansrijke Start getekend. Daarin zijn uitgangspunten, doelen en de werkwijze rondom Kansrijke Start met elkaar afgesproken. Op 15 november werd de intentieverklaring ondertekend door GGD Brabant-Zuidoost, Zorgboog, Femme Verloskundig Centrum, LEVgroep en gemeente Laarbeek.