Afbeelding
Foto: Emy van der Molen

Tien, tien, tien

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Wie had er vroeger telefoonnummer 10 in Beek en Donk? Wie is geboren op 10 oktober 2010? En bij welke vereniging betaal je 10 euro contributie per maand? Bij veel vragen van Kwizut was de link met de tiende editie van de dorpsquiz terug te vinden.

Het begon om 18.30 uur met het opblazen van een strandbal en het zoeken van de balen met je eigen teamnummer. De quiz eindigde in een bomvolle sporthal De Ekker met het zo snel mogelijk afleggen van een stormbaan. Toen waren de kisten met daarin alle antwoorden op de vragen al ingeleverd. In de kist ook boodschappen ter waarde van precies 10 euro. Alle door de 71 deelnemende teams gekochte (lang houdbare) producten zijn inmiddels overgedragen aan Super Sociaal. 

Geslaagde avond
Het was donderdagavond 29 december te merken dat Kwizut terug was van weggeweest. Na twee jaar corona-afwezigheid stortten 71 teams (ruim 20 meer dan de laatste editie) zich vol enthousiasme op de vele vragen en opdrachten die de organisatoren weer hadden voorbereid. Aan de lachende gezichten van de deelnemers was te merken dat ze het gemist hadden. Dat zag ook Geert Heesakkers, voorzitter van de organisatie. “We hebben echt een geslaagde avond gehad. Voor ons was het totaal onverwacht dat het zo druk zou worden bij de slotopdracht. Wij hadden niet verwacht dat er zoveel volk op af zou komen.”

Nanana, nananana
Naast het zoeken naar antwoorden op de diverse vragen (wat kostte de aanbesteding van het bouwen van het paviljoen in de Muziektuin?; het raden van liedjes aan de hand van la, la, la, la, la en nanana, nananana en vragen uit de historie van Kwizut), moesten teams ook weer ouderwets de Hort op om vragen te beantwoorden. Moest er een tomatensoep gemaakt worden en een kunstwerk. Alles bij elkaar zorgde het weer voor veel spelplezier bij alle deelnemers en een avondvullende, gezellige avond.

De vragen zijn inmiddels nagekeken, zo geeft Geert aan. Nu is het toewerken naar de feestavond, waarop de winnaar bekend zal worden gemaakt. De negende voorgaande edities werden gewonnen door vijf verschillende teams. Of een nieuwe naam toegevoegd gaat worden op de felbegeerde wisselbeker? Dat zal duidelijk worden op zaterdag 14 januari. “We gaan ons nu opmaken voor de feestavond. We maken er ook een soort van reünie van. Iedereen die ooit heeft deelgenomen aan Kwizut is uitgenodigd om te komen.” Tijdens deze avond zal de band Hard2Get optreden.

Laatste editie?
Voor Geert en zijn mede-organisatoren wordt dat het laatste kunstje voor Kwizut. Na jarenlange inzet voor de dorpsquiz gaan zij er mee stoppen. Of dit ook het einde is van Kwizut? Geert hoopt van niet. Hij hoopt dat er mensen op staan die het stokje over willen nemen, zodat er ook aan het einde van dit jaar weer op 29 december massaal gepuzzeld kan worden. Mensen die interesse hebben om de organisatie over te nemen, kunnen zich bij hem melden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding