Afbeelding

Alzheimercafe Gemert-Bakel-Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - De deur van het Alzheimercafé staat op dinsdag 10 januari weer wagenwijd open in Cultuurhuis De Eendracht in Gemert. Graag nodigen zij mensen met dementie, hun naasten, vrijwilligers en belangstellenden van harte uit om aanwezig te zijn voor een praatje en het ontmoeten van lotgenoten.

Het Alzheimercafé is er elke tweede dinsdag van de maand met telkens een ander onderwerp dat betrekking heeft op deze ziekte. Vanaf 19.00 uur wordt u door de vrijwilligsters ontvangen met een gratis kopje koffie en om 19.30 uur praten ze deze maand met gastspreker Lonneke Schuurmans, specialist ouderengeneeskunde over ‘Medicatiegebruik bij dementie’. 

Helaas is er nog geen medicijn dat dementie kan genezen. Wel bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen vertragen of verschijnselen kunnen verminderen. Ook zijn er medicijnen tegen symptomen van dementie zoals pijn, angst, slapeloosheid, somberheid. En hoe zinvol zijn deze medicijnen eigenlijk? Gespreksleidster Liesbeth Delpeut gaat deze avond in gesprek met dr.Schuurmans en u kunt al uw vragen stellen. Iedereen die hier meer over wil weten, is van harte welkom! Voor meer informatie kunt u, tijdens kantooruren, contact opnemen met Dirk Hamers via 06-14871294.