Afbeelding

Cursus Politiek Actief: Durf jij de gemeente Laarbeek mee te besturen?

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Het Rijk, de Provincie en de gemeente hebben ieder een eigen taak en verantwoordelijkheid. Waar beslist de gemeente (zelf) over? Hoe is de rolverdeling tussen de gemeenteraad, burgemeester en wethouders en ambtenaren? In de cursus Politiek Actief komen dit soort onderwerpen aan de orde. Wil je een kijkje nemen achter de schermen van de lokale politiek? Dan is de gratis cursus Politiek Actief iets voor jou. De eerstvolgende start op dinsdag 17 januari.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een ander thema. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Politici en bestuurders wisselen kennis en ervaringen uit. 

De data van de bijeenkomsten zijn:

De bijeenkomsten beginnen telkens om 19.30 uur en duren tot ca 22.00 uur. Ze vinden plaats in de politieke arena van de gemeente: de raadszaal van het gemeentehuis.

Inwoners van Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout kunnen gratis aan de cursus deelnemen. Je moet natuurlijk wel geïnteresseerd zijn in de lokale politiek. Of je daarin uiteindelijk ook actief wordt, is natuurlijk helemaal aan jou. 

Heb je interesse? Meld je alvast aan en stuur een e-mail met je contactgegevens naar de griffier René van Heijnsbergen, rene.v.heijnsbergen@laarbeek.nl of bel naar 06 53 71 32 03.