Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Theo Kemps met pensioen: ‘Het is goed zo’

Human Interest

Laarbeek - Theo Kemps was jarenlang een van de gezichten van Kemps & Rijf. Eerst samen met Cees Rijf, en vanaf 2005 met Cees’ zoon Robin. Per 1 januari 2023 is Theo met pensioen gegaan, en daarom wil hij op 20 januari nogmaals iedereen bedanken.

Theo begon 41 jaar geleden als fysiotherapeut in Aarle-Rixtel. Cees had een eenmanspraktijk aan huis en zocht er een fysiotherapeut bij. Lachend blikt Theo terug op die tijd: “Begin jaren ‘80 zat het fysioland vol en gingen mensen in Duitsland of Zwitserland werken. Ik had geluk dat ik uit de buurt kwam en daar kon beginnen. In een klein zaaltje waar we met gordijnen drie cabines van konden maken ontvingen we toen de patiënten.”

Groeiende praktijk
Toen Cees ermee stopte besloten Theo en Robin om het iets anders aan te gaan pakken met Kemps & Rijf. “We wilden het wat professioneler aanpakken en wilden een brede praktijk neerzetten. Daarvoor heb je veel mensen nodig en zodoende zijn we gegroeid.” In 2005 verhuisde het bedrijf naar de Molenstraat in Aarle-Rixtel en had het zo’n 300 vierkant meter ter beschikking. “Het idee was dat we zo de eerste 20 jaar wel door konden komen, maar al snel huurden we het stukje ernaast en zijn we multidisciplinair gaan werken met onder andere een podotherapeut en logopedist. Zo groeiden we en kwamen er steeds meer specialisaties bij.”

Zo’n vier jaar geleden groeiden Kemps & Rijf uiteindelijk ook op de locatie aan de Molenstraat uit hun jasje. “Toen kwam dit stuk grond op de Duivenakker vrij en hebben we de praktijk gebouwd. “De praktijk staat nu bol van de kennis en specialisaties. Ook weten we overal de weg en hebben we richting zorgverzekeraars en huisartsen een vuist te maken. We zijn een serieuze partners en de lijntjes zijn kort.”

Afscheid
Na al die jaren is Theo vanaf 2022 rustig aan af gaan bouwen. Zijn deel van de praktijk is overgenomen door Lex Hollanders, die hij afgelopen jaar nog twee dagen per week ondersteund heeft. Per 1 januari 2023 is er nu écht een eind gekomen aan zijn tijd als fysiotherapeut. “Het is goed zo. Ik moet er toch een keer een punt achter zetten, maar zal nog regelmatig even binnen komen wandelen. Je hebt iets opgebouwd en dan is het prettig om contact te blijven houden.” Een speciaal woord van dank ook aan zijn vrouw en familie. “Fysiotherapeuten hebben geen baan van 8 tot 5. Dan is het fijn om iemand te hebben die achter je staat en die meedenkt.”

Mocht je afscheid willen nemen van Theo, dan kan dat op 20 januari van 16.00 tot 18.00 uur in de praktijk in Aarle-Rixtel. “In al die jaren leer je natuurlijk heel veel mensen kennen en bouw je een band op. Tijdens de behandeling maak je een praatje en heb je echt tijd voor de patiënt. Om de mensen daarvoor te bedanken nodig ik iedereen uit om te komen. Als mensen me iets cadeau willen geven voor het afscheid, dan graag wat geld zodat ik dat kan doneren aan Stichting Ambulance Wens Nederland of Make-A-Wish. Flessen champagne heb ik al genoeg”, besluit Theo lachend.