Afbeelding

Nieuwjaarsreceptie bij het Sint Servatius Gilde

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Op zaterdag 7 januari vond in het gildepaviljoen ‘BoMé’ in Lieshout deze nieuwjaarsreceptie plaats. De leden werden door koning Piet van der Burgt, hoofdman Willem van Pelt en staande deken Erik Prinsen bij de ingang van de gildecafé in het gildepaviljoen ‘BoMé’ ontvangen. Na de ontvangst haalde hoofdman Willem van Pelt de herinneringen op van het afgelopen jaar 2022 dat in alle rust begon toen de wereld was bijgekomen van de corona-pandemie. Ondanks het rustige begin was het al met al toch een druk jaar geworden.

Na de nieuwjaarsrede van de hoofdman werd het woord overgenomen door de staande deken Erik Prinsen. Erik begon met de woorden dat hij trots is dat hij in de voetsporen mag treden van Toon Gevers, Ger van Pelt, Frans Manders, Mark Lommen en Willem van Pelt die, samen met de inzet van de leden, dit gilde hebben gebracht tot wat het nu is. Trots ook dat hij voorzitter mag zijn van de oudste vereniging van Lieshout-Mariahout met ruim 200 leden.

De voorzitter hoopt dat 2023 eindelijk weer een jaar zonder corona-hindernissen zal zijn. De eerste tekenen zijn in ieder geval hoopvol: De eerste activiteiten hebben inmiddels alweer plaats gevonden. Ook is er hoop dat de ‘geüniformeerde groep’ binnen het gilde uitgebreid zou kunnen worden met een aantal ‘jong senioren’ in de rol van vendelier, tamboer, bazuinblazer en dat het heel mooi zou zijn, wanneer daar een standaardruiter tussen zou zitten. Interesse? Neem dan contact op met het secretariaat. De gegevens staan op de website van het sint Servatius Gilde.

Na de toespraken van de hoofdman en staande deken werden de koningsschilden van gildekoning Piet van der Burgt en erekoning Harrie van de Vossenberg aangeboden aan het gilde. Zowel de koning als de erekonings legden uit wat er op hun schilden allemaal te zien is en de betekenis hiervan. Na dit allemaal werd er verbroederd met een drankje en een hapje.