Afbeelding

Opfriscursus automobilisten 55-plussers van Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - U hebt waarschijnlijk al vele jaren uw rijbewijs en door ervaring bent u een geroutineerde automobilist(e) geworden. In al die jaren is er het nodige veranderd. Het kan nooit kwaad om van tijd tot tijd de nieuwe verkeersregels en uw rijvaardigheid eens onder de loep te nemen. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN), samen met de Senioren­verenigingen/KBO’s en LEV Laarbeek een opfriscursus voor 55-plussers. Deze cursus omvat drie ochtenden theorie en één praktijkonderdeel. 

Drie ochtenden theorie dat lijkt veel, maar tijdens deze ochtenden wordt het complete theoriegedeelte van het rijbewijs opnieuw doorgenomen met voorbeelden. Alle nieuwe regels, verkeersborden en situaties komen aan bod. De theorie wordt verzorgd door rijinstructeur Herman Gruyters en Louis Doomernik van VVN Laarbeek. Tijdens het praktijkonderdeel gaat u in een ontspannen sfeer in uw eigen auto samen met een erkend en ervaren rijinstructeur ongeveer 45 minuten de weg op. De rit wordt met u nabesproken en u krijgt adviezen waarmee u de, vaak ongemerkt ingeslopen, fouten in uw routine kunt verbeteren. Het is dus géén her­examen waarbij uw rijbewijs ter discussie staat. 

De theorieochtenden vinden plaats op dinsdag 7, 14 en 21 maart 2023 van 9.30 tot 12.00 uur in MFC de Dreef te Aarle-Rixtel. Het praktijkonderdeel vindt plaats op dinsdag 28 maart op een nader in te plannen tijd en locatie. Door bijdragen van de Seniorenverenigingen/KBO’s en de vier Dorpsraden hebben ze de eigen bijdrage zo laag kunnen houden. Deelname aan deze activiteit kost €12,50 voor leden van de seniorenvereniging/KBO en €15,00 voor niet leden. Bij bevestiging van uw deelname wordt kenbaar gemaakt hoe u de bijdrage kunt voldoen, dit hoort u uiterlijk 3 februari. 

Wanneer u belangstelling heeft voor deze opfriscursus kunt u zich tot 1 februari aanmelden bij de inloop van uw plaatselijke Seniorenvereniging/KBO of via mail seniorenverenigingbeekendonk@gmail.com. Er kunnen slechts 42 mensen aan deze unieke cursus deelnemen, dus meld u snel aan!