Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Piep Boem Knor Kapellenfestival

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Carnaval zonder blaasmuziek is écht onmogelijk, vinden de initiatiefnemers van Het Piep Boem Knor Kapellenfestival. Toch verdwijnt dit prachtig stukje carnavalsfolklore steeds meer naar de achtergrond. En dat terwijl Ganzendonck een flink aantal uitstekende carnavalskapellen telt. Om te voorkomen dat de Teugelders en Teugelderinnekes van straks van toeten noch blazen weten wordt er op carnavalszaterdag in Muziekcentrum ’t Anker Het Piep Boem Knor Kapellenfestival georganiseerd. 

Iedereen kan zich komen vergapen aan de creatieve – en muzikale talenten van de vele kapellen die deze avond zullen optreden. Ganzendoncks eigen kapellen, maar ook de crème-de-la-crème van de Zuidoost-Brabantse carnavalskapellen zullen act-de présence geven. Het programma begint om 20.11 uur ’s avonds en duurt de hele avond. Een professioneel team gaat een spectaculair programma opzetten, waarover later meer naar buiten wordt gebracht. En er is wat te winnen! Iedere kapel krijgt ruimschoots het podium om hun kunsten te vertonen. Er is een heuse boxring competitie, waarbij de kapellen het op een ludieke manier tegen elkaar gaan opnemen in een battle. En natuurlijk gaan ze met alle kapellen tegelijk het dak van ‘t Anker eraf blazen zodat ze boven de rivieren gaan denken: ‘Wa is da toch, daar in Ganzendonck?’

Een ervaren en deskundige jury beoordeelt de prestaties en zal uiteindelijk de winnaar van de 1ste Piep Boem Knor Award uitreiken. De entree is gratis, maar ook hier geldt vol is vol.