Afbeelding

Uitreiking ‘Onze Luuk’ in Ganzendonck

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Ook dit jaar zal met carnaval de grootste onderscheiding worden uitgereikt die Ganzendonck in haar bestaan ooit gekend heeft. ‘Onze Luuk’ is een waarderingsprijs die tijdens carnaval wordt uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie welke niet direct met de Stichting Teugelders van Ganzendonck is verbonden, maar wel een bijdrage levert aan het Ganzendonckse carnaval. 

De waardering bestaat uit een beeldje, voorstellende ‘Onze Luuk’. Het selecteren van de winnaar en het uitreiken van deze waarderingsprijs is in handen van de Prinsengarde, de verenigde ex-prinsen van de Teugelders. De winnaar krijgt de prijs uitgereikt tijdens één van de evenementen tijdens carnaval. 

De laatste keer dat ‘Onze Luuk’ is uitgereikt was in 2020, vlak voor dat de coronapandemie uitbrak. De grote feesttent op het Heuvelplein was toen de plek waar de winnaars, De Tappers, deze onderscheiding in ontvangst hebben genomen. Dit onder toeziend oog van vele Ganzendonckers en Gandonckenrinnkes. De Tappers staan bekend als een vriendengroep die al jaren mee hebben gedaan aan de Ganzendonckse carnavalsoptocht. In allerlei variaties. Als loopgroep, met een kleine alsook grote wagen en zelfs hebben zij hun handen niet omgedraaid voor het maken van livemuziek tijdens de optocht. Onze Luuk wordt dit jaar, na ruim twee jaar quarantaine, weer zichtbaar publiekelijk gemaakt. Houd de MooiLaarbeekKrant de komende weken in de gaten voor info over datum en mogelijke plek van uitreiking. Wie oh wie zal dit jaar “Onze Luuk” in de wacht slepen? Dat wil je toch meemaken?!