Afbeelding
Foto: Heemkundekring Barthold van Heessel

Expositie in Heemkamer voor jubilerend Ganzegat

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Het is haast niet te missen dat er dit jaar iets speciaals in Ganzegat gaat plaatsvinden. Het jubileum van de Ganzegatters wordt steeds verder gedragen. Ook de Heemkamer gaat een bijdrage leveren. Zij gaan een grote expositie organiseren die in het teken staat van 66 jaar carnaval in Ganzegat.

Vanwege de grote archieven van zowel de Heemkamer als Ganzegatters, belooft dit iets speciaals te worden. Een combinatie van beelden, foto’s, pakken, en andere unieke objecten zullen de Heemkamer vullen. Bent u benieuwd naar hoe carnaval in Ganzegat werd gevierd of wilt u op zoek gaan naar de verschillen tussen vroeger en nu, kom dan vooral naar de Heemkamer toe. De expositie zal op zondag 15 januari om 14.00 uur geopend worden door oud-prins Kees Jansen en de huidige hoogheid prins Lodewijk d’n Twidde.

Met deze tentoonstelling wordt de gehele ontwikkeling van het Ganzegatse carnaval in beeld gebracht met talloze foto’s, filmpjes, eretekens, kledij en andere carnavalsattributen. Deze expo loopt tot aan carnaval en is elke zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur te bezoeken.