O&U gaat overwinteren in het Ontmoetingscentrum

O&U gaat overwinteren in het Ontmoetingscentrum

Beek en Donk - O&U heeft na het nieuwjaarsconcert op afgelopen zondag 1 januari in Muziekcentrum Het Anker haar instrumenten gepakt en is voor de wintermaanden verhuisd naar het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Deze tijdelijke verhuizing is mede ingegeven door de gestegen gasprijzen. Het muziekcentrum wordt door meerdere verenigingen en stichtingen gebruikt. De betreffende verenigingen en stichtingen zijn na goed overleg ook tijdelijk verhuisd of verhuizen tijdelijk mee naar het Ontmoetingscentrum.

Tijdens de opvang van vluchtelingen in Muziekcentrum Het Anker na de zomervakantie, zijn de huurders van Muziekcentrum Het Anker en O&U al enkele weken naar het Ontmoetingscentrum verhuisd. Dit was mede mogelijk door medewerking van Stichting Dorpshuizen Laarbeek en een aantal huurders van het Ontmoetingscentrum. Zij hebben in deze periode tijdelijk gebruik gemaakt van andere ruimten in het Ontmoetingscentrum. Inmiddels zijn er een aantal aanpassingen afgerond. Hierdoor is er plaats gekomen voor de huurders van Muziekcentrum Het Anker en O&U om tijdelijk hun repetities in het Ontmoetingscentrum te kunnen organiseren. Na de winterperiode verhuizen de huurders en O&U weer terug naar Muziekcentrum Het Anker.

Grote evenementen en concerten blijven gewoon plaatsvinden in Muziekcentrum Het Anker. Het gaat dan bijvoorbeeld om evenementen zoals ‘Slag om Het Anker’ op zaterdag 28 januari, ‘Sauwelavond’ van de Teugelders op zaterdag 4 februari en de activiteiten in het carnavalsweekend vanaf 17 februari.