Dankzij Bianca van Bommel waren er weer volop oliebollen bij de Nieuwjaarsborrel van Badminton Club Lieshout
Dankzij Bianca van Bommel waren er weer volop oliebollen bij de Nieuwjaarsborrel van Badminton Club Lieshout

Nieuwjaarsborrel bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Als eerste activiteit in het nieuwe jaar heeft Badminton Club Lieshout haar traditionele Nieuwjaarsborrel gehouden. Tijdens de borrel werd even teruggekeken naar het afgelopen jaar en (alcoholvrij) getoast op het nieuwe jaar. Ook werd de ‘vrijwilliger van het jaar’ bekend gemaakt, die via een Teams-verbinding verrast werd op haar vakantieadres.

De Nieuwjaarsborrel is een van de vaste activiteiten op de kalender van Badminton Club Lieshout. Ieder jaar komen de leden op de allereerste speelavond van het nieuwe jaar bij elkaar om elkaar het beste te wensen voor het komende jaar. Ook dit jaar had het bestuur er voor gekozen om de borrel te houden op het einde van de speeltijd van de jeugd en het begin van de speeltijd voor de senioren. Door dit tijdstip te kiezen kunnen alle leden immers aanschuiven en daarvoor (jeugd) of daarna (senioren) ook nog badmintonnen.

Oliebollen
Dankzij Vitaal Laarbeek werd de jeugd getrakteerd op bakjes met vers fruit en kregen alle jeugdspelers een bidon. Een mooi en duidelijk signaal van Vitaal Laarbeek om zoveel mogelijk gezond door het leven te gaan. Daarnaast was de borrel deze keer ook behoorlijk gezond en werd er alléén bubbelwijn geschonken zónder alcohol. Ter compensatie werden daarbij natuurlijk -zoals dat hoort- oliebollen gegeten, die Bianca van Bommel persoonlijk had gebakken. Door deze opzet kwam de inwendige mens volop aan zijn trekken.

Vrijwilliger van het Jaar
Naast eten en drinken hield voorzitter Stan van Vijfeijken tijdens de borrel een korte toespraak waarin hij herinnerde aan de corona-tijd. Vorig jaar nog moest deze traditionele Nieuwjaarsborrel namelijk nog worden afgezegd. Via een Teams-verbinding werd daarna contact gezocht met het vakantieadres van de familie Janssen. Diony Janssen werd immers benoemd tot ‘Vrijwilliger van het Jaar’ en moest in het zonnetje gezet worden. Vanwege de slechte verbinding en het rumoerige restaurant kon er weinig communicatie plaats vinden, maar wél was duidelijk dat Diony behoorlijk blij verrast was en met gepaste trots deze eretitel in ontvangst nam.