Isis Welten (l) en Suze Raaijmakers (r) proberen aanval BC Vlissingen af te stoppen.
Isis Welten (l) en Suze Raaijmakers (r) proberen aanval BC Vlissingen af te stoppen. Foto:

Basketball Club Lieshout speelt eerste wedstrijden van 2023

Sport

Lieshout - Basketball Club Lieshout speelde dit weekend de eerste wedstrijden van 2023. De jeugdteams zijn ingedeeld in nieuwe poules en starten volgende week. Dit weekend was nog een rustig weekend voor de club. Alleen Dames 1 en Heren 2 kwamen in actie.

Dames 1 nam het in Berlicum op tegen Springfield. De dames moeten zich in de tweede competitiehelft naar boven knokken om uit de degradatiezone te komen. Springfield staat in de middenmoot, dus lagen er kansen voor een overwinning. Het thuisteam bouwde echter al in het eerste kwart een comfortabele voorsprong op van 15 punten. Lieshout wist niet dichterbij te komen en er een wedstrijd van te maken. Springfield won hier door met 80-54.

Het voortbestaan van Heren 2 hing aan een zijden draadje. Door blessures en vertrek van enkele spelers werd de teambezetting minimaal. Via enkele ingrepen kon het team toch worden aangevuld en in competitie worden gehouden, waardoor ook zij dit weekend in actie kwamen. Ze namen het op in en tegen Bladel. Bladel begeeft zich in de top drie van de competitie. Een wedstrijd waar Lieshout zonder druk aan kon beginnen. Het was vooral zaak om als team aan elkaar te wennen en te werken aan ervaring.Het krachtsverschil was al aan het begin zichtbaar. Bladel nam afstand en Lieshout speelde binnen de eigen mogelijkheden lekker mee. Lieshout verloor de wedstrijd met 90-34. Komend weekend komen bijna alle teams weer in actie in het eerste thuisweekend van het nieuwe jaar.