Afbeelding

50 jaar De WerkGroep

Politiek

Of het nou 1971 of 1972 zou moeten zijn, daarover lopen de meningen nog wat uiteen, maar desondanks stond politieke partij De WerkGroep in 2022 stil bij het vijftigjarig bestaan. De partij begon ooit als lokale partij in Aarle-Rixtel, maar is inmiddels ook al weer 25 jaar ‘thuis in Laarbeek’.

2022 was voor de leden een mooi jaar, geopend met een feestelijke barbecue en bekroond met een mooi verkiezingsresultaat. Als slot van dit gouden jaar werd in het afgelopen weekend de mijlpaal van 50 jaar gevierd. Als sociale partij met een groen hart is daarbij gekozen voor het adopteren van een boom in het Laarbekersbos. Heel bewust werd daarbij gekozen voor een Lindeboom, zo vertelde fractielid Jos Gruijters: “Vroeger stond de Lindeboom vaak op het dorps- of stadsplein, waaronder werd vergaderd en gedanst, maar waaronder ook recht werd gesproken en getrouwd. De linde is dus een echte gemeenschapsboom, die bovendien elk van ons kan overleven. De link met De WerkGroep is dus wel duidelijk.” De bewuste boom in het Laarbekersbos wordt binnenkort duidelijk herkenbaar met een bordje met jaartal 1972-2022 en een beschrijving van deze mijlpaal.

Een lokale politieke partij met zo’n grote geschiedenis, dat is echt uniek in Nederland. De fractie, het bestuur, de leden en de achterban genoten na de officiële woorden in het IVN-gebouw dan ook vooral van het samenzijn en het ophalen van herinneringen. Maar er werd ook al weer voortvarend vooruitgekeken. Dat past immers ook bij voormalige verkiezingsslogans zoals ‘en nu aanpakken!’ en ‘Gewoon doen!’. De fractie gaf zaterdag zelf al aan: “De partij kent een lange geschiedenis, maar met nieuwe energie, een groeiende achterban en groene en sociale idealen blijft de WerkGroep gericht op de toekomst.”